Anesthesist Harald Verschueren bracht Nathalie Lebrun onder hypnose terwijl chirurg Olivier Fabre aan schouder opereerde.
Volledig scherm
Anesthesist Harald Verschueren bracht Nathalie Lebrun onder hypnose terwijl chirurg Olivier Fabre aan schouder opereerde. © Lieke D'hondt

Geen narcose, wel hypnose: anesthesist neemt patiënt op de operatietafel mee op reis naar Ibiza

Het algemeen ziekenhuis Glorieux in Ronse heeft voor een primeur gezorgd. Voor het eerst onderging een patiënt er een schouderoperatie onder hypnose. “De chirurg was mij aan het opereren, maar ik was aan het zwemmen met mantaroggen.”

2 reacties

 • Ilse Janssen

  2 jaar geleden
  Zou dat ook bij kinderen kunnen lukken?
 • censor

  2 jaar geleden
  Inderdaad, heb dat nog gezien, ik geloof voor een blindedarm operatie...en keizersnede....ik spreek van 20 jaar geleden !
 1. Ooit handenvol geld waard en al eeuwenlang verstopt in Sint-Martinuskerk: bijzondere koorkap uit Ronse onthult geheimen op expo in Doornik
  PREMIUM
  RONSE

  Ooit handenvol geld waard en al eeuwenlang verstopt in Sint-Martinus­kerk: bijzondere koorkap uit Ronse onthult geheimen op expo in Doornik

  Het Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten Tamat in Doornik organiseert een tentoonstelling rond liturgische gewaden uit de achttiende eeuw. Ook de koorkap die bewaard wordt in de Sint-Martinuskerk zal er te bewonderen zijn. Maar wat maakt dit stukje textiel zo bijzonder? “Het was de bling-bling uit die tijd. De kap werd wellicht bij ons verborgen om diefstal te voorkomen”, weet pastoor Stefaan Minnaert.
 2. Langspeelfilm ‘Adam en Eva’ naar Filmfestival Oostende: “Zeer trots op al die lokale spelers, die zichzelf in deze film hebben overtroffen”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Langspeel­film ‘Adam en Eva’ naar Filmfesti­val Oostende: “Zeer trots op al die lokale spelers, die zichzelf in deze film hebben overtrof­fen”

  Na een maandenlange onderbreking door de coronacrisis keert de langspeelfilm ‘Adam en Eva’ terug naar de filmzalen. De prent van Nicolas Rahoens (52) krijgt vrijdag zelfs zijn Belgische première in Oostende. “We zijn opnieuw vertrokken en weten niet waar dit eindigt”, glundert de filmmaker, die voor de film alle 35 acteurs rekruteerde in de Vlaamse Ardennen.