Vanavond geen gemeenteraadszitting in TIO3 maar opnieuw helemaal digitaal.
Volledig scherm
Vanavond geen gemeenteraadszitting in TIO3 maar opnieuw helemaal digitaal. © GEDR

Geen fysieke zitting van de gemeenteraad die vanavond het Armoedebeleidsplan digitaal bespreekt

RONSEDe gemeenteraad komt vanavond digitaal samen. Oorspronkelijk zou dat gebeuren in TIO3 en zonder publiek. Gezien de coronacijfers gebeurt dat helemaal digitaal. De zitting is wel te volgen via livestream.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Schepen Joris Vandenhoucke ziet fusie tussen KSK Ronse en KVV Vlaamse Ardennen zeer dichtbij komen: “KSK is een puinhoop met een stadion, KVVVA heeft de organisatie maar geen terrein”
  PREMIUM
  RONSE/MAARKEDAL

  Schepen Joris Vandenhouc­ke ziet fusie tussen KSK Ronse en KVV Vlaamse Ardennen zeer dichtbij komen: “KSK is een puinhoop met een stadion, KVVVA heeft de organisa­tie maar geen terrein”

  De fusie tussen de voetbalploegen KVV Vlaamse Ardennen uit eerste provinciale en KSK Ronse uit de tweede nationale is zeer nabij. Dat zegt althans schepen voor Sport van Ronse Joris Vandenhoucke. Voorzitter Luc Ysebaert van Vlaamse Ardennen houdt het erop dat de gesprekken verder gaan.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.