Door de wind en door de regen voor meer bossen. Pascal Huybrechts van Bos+ staat helemaal rechts bij het vuur.
Volledig scherm
Door de wind en door de regen voor meer bossen. Pascal Huybrechts van Bos+ staat helemaal rechts bij het vuur. © GEDR

Geen blabla maar wel boom boom: Bos+ lost belofte in van de klimaatmars en plant 2.600 bomen

RONSEOp een stuk privégrond van 1,2 hectare tussen de César Snoecklaan en de Engelsenlaan heeft Bos+ zondag maar liefst 2.600 bomen geplant. De bedoeling van de groepering is om in Vlaanderen meer bos te krijgen.

 1. Op zes maanden van zijn pensioen moest Bernard zijn loket in één van Europa’s oudste stations sluiten: “Mijn hart bloedt als ik zie hoe het nu staat te verkommeren”
  PREMIUM
  Ronse

  Op zes maanden van zijn pensioen moest Bernard zijn loket in één van Europa’s oudste stations sluiten: “Mijn hart bloedt als ik zie hoe het nu staat te verkomme­ren”

  “‘Mijn’ station is ten prooi gevallen aan vandalen. En het zal eindigen met houten panelen voor de ramen en de deuren.” Een jaar geleden moest loketbediende Bernard Aelvoet (60) zijn postje in het station in thuisstad Ronse sluiten. Hij werd vervangen door een automaat op het perron. En dan te bedenken dat hij op zes maanden van zijn pensioen zat. Het verhaal van een slachtoffer van de vooruitgang, al lijkt die soms toch ook achteruit te denderen.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).