Het schrijn gaat ook dit jaar niet mee op bedevaart, maar blijft in de basiliek van Sint-Hermes.
Volledig scherm
Het schrijn gaat ook dit jaar niet mee op bedevaart, maar blijft in de basiliek van Sint-Hermes. © Gevaert Fabrice

Fiertelommegang wordt een rondgang in beperkt gezelschap, alle dragers en belders getest: “We willen de dagen nadien geen uitbraak van corona”

RonseOp 30 mei vindt wel degelijk een ommegang van Sint-Hermes plaats. Maar het schrijn blijft in de basiliek en wordt vervangen door een relikwie met daarin een reliek van de heilige. Het stadsbestuur vraagt de Ronsenaars “om niet aan te sluiten en langs het parcours getuige te zijn van deze uitzonderlijke gebeurtenis”.

  1. Liselotte Van Dooren brengt deze maand met ‘You’ haar vierde single uit: “Muziek, tekst, productie en clip zijn allemaal het werk van Ronsenaars”
    PREMIUM
    Ronse

    Liselotte Van Dooren brengt deze maand met ‘You’ haar vierde single uit: “Muziek, tekst, productie en clip zijn allemaal het werk van Ronsenaars”

    Liselotte Van Dooren (49) brengt op 25 juni haar vierde single uit. Het nummer heet You en het werd gecomponeerd door Pascal Baeke op een tekst van Tine Deroeck. De bijhorende clip is van Arthur Van Obost. De laatste drie zijn volbloed Ronsenaars, Liselotte zelf is van Waasmunster, woont in Lahamaide in Henegouwen en vond de liefde in Ronse. “Al wilde ik dat ik in Nashville woonde, het hart van de countrymuziek in Amerika", vertelt ze.