De steilste helling van Vlaanderen - de Fiertelmeers in Ronse - is een bospad.
Volledig scherm
De steilste helling van Vlaanderen - de Fiertelmeers in Ronse - is een bospad. © Foto Ronny De Coster

"Fiertelmeers steilste helling van Vlaanderen"

RONSENiet de Koppenberg in Melden of de Muur van Geraardsbergen, maar wel de Ronsese Fiertelmeers is de steilste helling in Vlaanderen met een gemiddelde van 12 procent. Dat heeft de Wielerkrant berekend. Toch zit de helling in geen enkele voorjaarsklassieker, omdat de weg net voorbij de Noordstraat overgaat in een aarden veldweg. De stad kijkt nu of het kasseien kan aanleggen tot aan de Hotond.

 1. Vloesberg geeft toeristisch wolvenproject groen licht ondanks protest van buurgemeente Brakel: “We zullen ons blijven verzetten”
  PREMIUM
  Vloesberg/Brakel/Ronse

  Vloesberg geeft toeris­tisch wolvenpro­ject groen licht ondanks protest van buurgemeen­te Brakel: “We zullen ons blijven verzetten”

  Het gemeentebestuur van Vloesberg geeft een gunstig advies voor de bouw van een wolvenverblijf op de grens met Brakel. Het project is omstreden: er waren 700 bezwaarschriften en ook de gemeente Brakel protesteerde. “We zullen ons blijven verzetten”, maakt de Brakelse schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Vanderstuyf (Open Vld) zich sterk.
 2. Vervoerregio Vlaamse Ardennen veruit slechtste leerling inzake toegankelijkheid bushaltes: “Dringend inhaalbeweging nodig”
  Regio

  Vervoerre­gio Vlaamse Ardennen veruit slechtste leerling inzake toeganke­lijk­heid bushaltes: “Dringend inhaalbewe­ging nodig”

  Vervoerregio Vlaamse Ardennen loopt ver achter als het gaat over de toegankelijkheid van de bushaltes voor personen met een beperking. “Die cijfers liggen veel lager dan het Vlaamse gemiddelde en de resultaten in de andere vervoerregio’s. Het is bedroevend, er is dringend een inhaalbeweging nodig,” stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Kurt De Loor (Vooruit) vast.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid