Het Stedelijk Fiertelcomité heeft voor een nieuw kostuum gezorgd voor de leden. Na afloop was het showtime voor de mannen en vrouwen van kersvers voorzitter Eric Dejonghe, vooraan vierde van links
Volledig scherm
Het Stedelijk Fiertelcomité heeft voor een nieuw kostuum gezorgd voor de leden. Na afloop was het showtime voor de mannen en vrouwen van kersvers voorzitter Eric Dejonghe, vooraan vierde van links © GEDR

Fiertelbedevaarders gedragen zich zeer gedisciplineerd op corona-editie van Sint-Hermesommegang

RonseDe Fiertelommegang 2021 kende ondanks alle beperkingen een vlekkeloos verloop. De blijde terugkeer van het reliek van Sint-Hermes met een beperkte processie, werd onder grote belangstelling van de Ronsenaars bijgewoond. Er was veel volk maar alles verliep zeer gedisciplineerd. 

 1. Papa en opa van Prinses Lara rijden de Ronde in het roze, om mee te strijden met (klein)dochter: “Opbrengst van truitjes gaat naar Kinderkankerfonds”

  Papa en opa van Prinses Lara rijden de Ronde in het roze, om mee te strijden met (klein)dochter: “Opbrengst van truitjes gaat naar Kinderkan­ker­fonds”

  Een jaar geleden kleurde de Ronde van Vlaanderen roze voor de toen tweejarige Lara uit Kruisem. Het meisje was net gestart met een behandeling tegen leukemie. Het leek even goed te gaan, vandaag is de kanker terug en de chemotherapie hevig. Opa Ward en papa Pieter fietsen de toeristenronde in een roze trui om geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds.
  Kluisbergen
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.