Een bestelwagen knalde op een Nederlandse vrachtwagen in de file op de E403.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bestelwagen knalde op een Nederlandse vrachtwagen in de file op de E403. © LSI

Erik (60) laat het leven bij ongeval in file op E403: “Een loyale en graag geziene vakman”

Ardooie/Harelbeke/RonseDe firma Stadsbader in Harelbeke is in rouw. Dinsdagmiddag kwam werknemer Erik Maes (60) uit Ronse om het leven bij een ongeval in de staart van de file aan de wegenwerken op de E403 in Ardooie. Zijn overlijden is een zware klap voor de firma. “Erik was een professionele vakman”, zegt personeelsdirecteur Walter Schoonvaere.

 1. “Infrabel moet beginnen met camera’s te hangen”: Vandalisme, druggebruik en intimidatie vormen een groeiend probleem in stationsbuurt
  PREMIUM
  RONSE

  “Infrabel moet beginnen met camera’s te hangen”: Vandalisme, drugge­bruik en intimida­tie vormen een groeiend probleem in stations­buurt

  Fractieleider David Vandekerkhove (N-VA) vraagt zijn collega’s van de diverse politieke partijen in de gemeenteraad om een breed gedragen motie uit te werken rond een veiliger stationsbuurt. Daar wordt de voorbije maanden steeds luider geklaagd over vandalisme en druggebruik. De uitnodiging om samen te zitten, is al verstuurd.
 2. Schepen Wim Vandevelde (N-VA) haalt zwaar uit naar raadslid van Groen: “Lech Schelfout staat voor de destructie van onze stad”
  RONSE

  Schepen Wim Vandevelde (N-VA) haalt zwaar uit naar raadslid van Groen: “Lech Schelfout staat voor de destructie van onze stad”

  De uitoefening van het voorkooprecht van de stad om in de Spinstersstraat in Ronse een woning te verwerven werd in de gemeenteraadszitting unaniem goedgekeurd maar gaf toch aanleiding tot een hevige woordenwisseling tussen Lech Schelfout (Groen) en schepen van Huisvesting Wim Vandevelde (N-VA). “Uw ideeën trekken armoede aan”, verweet de schepen het verbouwereerde raadslid.