Het bestuur van het Stedelijk Fiertelcomité met rechts ex-voorzitter Yves Lenoir en links zijn opvolger Eric Dejonghe. Tussen hen in staan van links naar rechts secretaris Luk Decock, penningmeester Peter Carlier en ondervoorzitter Marie-Claire Delanghe.
Volledig scherm
Het bestuur van het Stedelijk Fiertelcomité met rechts ex-voorzitter Yves Lenoir en links zijn opvolger Eric Dejonghe. Tussen hen in staan van links naar rechts secretaris Luk Decock, penningmeester Peter Carlier en ondervoorzitter Marie-Claire Delanghe. © rv

Eric Dejonghe volgt Yves Lenoir op als voorzitter van het Stedelijk Fiertelcomité: “Een huldiging? Ze moeten echt geen moeite doen”

RonseHet Stedelijk Fiertelcomité heeft een nieuwe voorzitter. Eric Dejonghe (51), tot nu ondervoorzitter, volgt Yves Lenoir (62) op. Die nam vorige week ontslag. Op 30 mei moet normaal de Sint-Hermesommegang plaatsvinden. De avondprocessie is al afgelast. Wat er dit jaar dan wel kan, wordt komend weekend beslist.

  1. Huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenlandse eigendommen hebben: “Een kwestie van eerlijkheid en rechtvaardigheid”
    PREMIUM
    RONSE

    Huisves­tings­maat­schap­pij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenland­se eigendom­men hebben: “Een kwestie van eerlijk­heid en rechtvaar­dig­heid”

    Op voorstel van schepen van Huisvesting Wim Vandevelde en ondervoorzitter David Vandekerkhove (allebei N-VA) laat de Raad van Bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoeken of er huurders eigendommen in het buitenland hebben. “Dat is een kwestie van eerlijk en rechtvaardig beleid”, zeggen ze. Er zijn nu 16 dossiers lopende.