Bart Demeestere is blij met eerste de boekenruilkast in Ronse.
Volledig scherm
Bart Demeestere is blij met eerste de boekenruilkast in Ronse. © Lieke D'hondt

Eerste boekenruilkast van Ronse: ruilen, lezen en aanvullen aan het Koning Boudewijnpark

Boeken weggeven, ruilen en uitkiezen kan vanaf nu in de boekenruilkast aan het Koning Boudewijnpark in Ronse. Initiatiefnemer Bart Demeestere ontdekte het concept tijdens zijn reizen door Europa en was meteen verkocht. “Ook Ronse verdient een boekenruilkast.”

0 reacties

 1. Op Camping Visvijvers in Nukerke hebben Franky en Cathy uit Poperinge hun paradijs gevonden. “Als een vaste gast op vrijdagavond niet opdaagt, is het via Whatsapp meteen van: waar zit je?”
  PREMIUM
  MAARKEDAL

  Op Camping Visvijvers in Nukerke hebben Franky en Cathy uit Poperinge hun paradijs gevonden. “Als een vaste gast op vrijdag­avond niet opdaagt, is het via Whatsapp meteen van: waar zit je?”

  “We hebben overal gezocht naar een geschikte camping: in de Ardennen, aan de zee, in Noord-Frankrijk en in Nederland. Overal is het te groot, te druk, te afstandelijk. Nergens is het beter dan hier. Als we thuiskomen op zondagavond, begin ik alles al klaar te leggen om de volgende vrijdag te vertrekken.” Om maar te zeggen: Kathy Vanhove (49) en Franky Pauwels (50) uit Poperinge hebben op Camping Visvijvers in Nukerke-Maarkedal hun paradijs gevonden. Ze staan er nu vier jaar. Toen ruilden ze na 20 jaar La Roche de echte Ardennen voor de Vlaamse versie.
 2. Château du Mylord en chef Jean-Baptiste Thomaes staan al 40 jaar aan de absolute top van de gastronomie. “Blijven studeren en experimenteren is belangrijk maar eigenlijk zit het gewoon in de genen.”
  PREMIUM
  RONSE/ELLEZELLES

  Château du Mylord en chef Jean-Baptiste Thomaes staan al 40 jaar aan de absolute top van de gastrono­mie. “Blijven studeren en experimen­te­ren is belangrijk maar eigenlijk zit het gewoon in de genen.”

  De mylord waarvan sprake in de naam van het tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord verwijst naar Frederic Gubbins, voormalig gouverneur van Brits-Indië in de jaren 1850. In Antwerpen ontmoette hij de bevallige Bellonie Créteur uit Ellezelles. Zij loodste hem mee naar haar dorp in Henegouwen waar ze in 1861 een kasteeltje optrokken. Daar begon chef Jean-Baptiste Thomaes (62) 40 jaar geleden aan een verhaal dat startte aan een afwasbak.