De kerstboom op de Grote Markt: aankleden op gevoel en intuïtie.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerstboom op de Grote Markt: aankleden op gevoel en intuïtie. © GEDR

De kerstboom staat op de Grote Markt en hij is bijna versierd: “We hebben geen plan, we doen dat op gevoel en intuïtie”

RONSEDe mannen van de technische dienst van de stad Ronse hebben deze week de handen vol met het plaatsen en versieren van de kerstboom op de Grote Markt. Ook de boom aan de bibliotheek kreeg intussen lichtjes.

 1. Progressieve partijen willen af van Gaselwest vanwege te duur, stadsbestuur noemt de redenering simplistisch. “200 euro per burger per jaar besparen door over te stappen naar de concurrentie”
  PREMIUM
  RONSE

  Progressie­ve partijen willen af van Gaselwest vanwege te duur, stadsbe­stuur noemt de redenering simplis­tisch. “200 euro per burger per jaar besparen door over te stappen naar de concurren­tie”

  Oppositiepartijen Vooruit en Groen vragen al even dat de stad Ronse bij distributienetbeheerder Gaselwest zou aandringen op de aanpassing van de dure elektriciteitstarieven. De partij PVDA eist nu dat de stad opstapt uit deze intercommunale. “Een simplistische redenering”, noemt schepen van Financiën Jan Foulon dat.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 4. Sports on Stage beloont de beste sporters en club van de voorbije twee jaar. Digitaal gala heeft videowedstrijd voor de trofee van leukste sportclub als extraatje
  RONSE

  Sports on Stage beloont de beste sporters en club van de voorbije twee jaar. Digitaal gala heeft videowed­strijd voor de trofee van leukste sportclub als extraatje

  Op zaterdag 29 januari organiseren de stedelijke sportraad en de stedelijke sportdienst Sports on Stage, een gala waarin de beste sportprestaties worden beloond met een trofee. Dat gebeurt vanwege corona digitaal. Via de facebookpagina van de sportdienst kan men de proclamatie volgen vanaf 20 uur. Janne Michels, het gezicht van de nationale voetbalbond op de social media, presenteert.