Het bestuur van de Fietsersbond springt opnieuw in het zadel na corona. Vlnr: Eddy Vandewalle, Philippe Haustraete, Yari Gielen, Ludwig Desmet en Dirk De Jonghe.
Volledig scherm
Het bestuur van de Fietsersbond springt opnieuw in het zadel na corona. Vlnr: Eddy Vandewalle, Philippe Haustraete, Yari Gielen, Ludwig Desmet en Dirk De Jonghe. © GEDR

De Fietsersbond trekt zich weer op gang na de gedwongen coronastilte: “Vooral werken aan een grotere naambekendheid”

RONSEDe werking van de Fietsersbond Ronse stond tijdens de voorbije coronaperiode op een laag pitje. Een deels vernieuwd bestuur maakt daar nu komaf mee en springt in het zadel om een grotere dynamiek te realiseren. “Naambekendheid verwerven en knelpunten blijven aanduiden, is het doel op korte termijn”, zegt secretaris Philippe Haustraete.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Geen koksopleiding, wel een Michelinster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieuze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”
  PREMIUM

  Geen koksoplei­ding, wel een Michelin­ster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieu­ze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”

  Zijn eerste jongensdroom was eigenlijk Formule1-piloot worden. Toen dat wel heel hoog gegrepen bleek, nam hij vrede met kok. Maar voor hij aan dat parcours mocht beginnen, moest Tanguy De Turck (42) van zijn ouders eerst een deftig diploma halen. Dat werd een master in de politieke en sociale wetenschappen. Maar in dat veld gaan werken, zag Tanguy niet zitten. En toen sprong ineens dat kasteeltje, overwoekerd en verwaarloosd, zijn zus in het oog. En de rest is geschiedenis. Lees hier het ietwat kronkelende pad richting Michelinster van chef Tanguy De Turck.
  Ronse