Achter een zwart spandoek stapten zo'n 200 deelnemers op.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter een zwart spandoek stapten zo'n 200 deelnemers op. © GEDR

Comité Natura 2000 wandelt in D’Hoppe tegen de plannen voor een mini Pairi Daiza

VLOESBERG/RONSE/BRAKELIn D’Hoppe, een gehucht van Vloesberg, stapten zo’n 200 mensen mee in een wandeltocht tegen de plannen van Tony Fort om er een wolvenpark neer te poten. De protestwandeling was georganiseerd door het Comité D’Hoppe Natura 2000 La Houppe en de milieubeweging Climaxi.

 1. Château du Mylord al 40 jaar aan de top van de Belgische gastronomie: “Het zit ‘m in de genen”
  PREMIUM
  RONSE/ELLEZELLES

  Château du Mylord al 40 jaar aan de top van de Belgische gastrono­mie: “Het zit ‘m in de genen”

  De mylord waarvan sprake in de naam van tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord verwijst naar Frederic Gubbins, voormalig gouverneur van Brits-Indië in de jaren 1850. In Antwerpen ontmoette hij de bevallige Bellonie Créteur uit Ellezelles. Zij loodste hem mee naar haar dorp in Henegouwen waar ze in 1861 een kasteeltje optrokken. Daar begon chef Jean-Baptiste Thomaes (62) 40 jaar geleden aan een verhaal dat startte aan een afwasbak.
 2. Pano-reportage over inbreuken op milieuwetgeving zorgt ook in Ronse voor beroering: “Utexbel zal zich zoals iedereen moeten aanpassen aan de geldende regels.”
  PREMIUM
  RONSE

  Pa­no-reportage over inbreuken op milieuwet­ge­ving zorgt ook in Ronse voor beroering: “Utexbel zal zich zoals iedereen moeten aanpassen aan de geldende regels.”

  “De recente uitzending op de VRT van Pano onder de titel ‘Omgeving verwaarloosd’ over mogelijke inbreuken op de milieuwetgeving van bedrijven als 3M in Zwijndrecht maar ook Utexbel in Ronse, zijn in de Hermesstad op gemengde gevoelens onthaald. Schepen voor Milieubeleid Jan Foulon (CD&V) voelt zich niet aangesproken.