Bernard Decraene (links) en Jan Denaeghel bij de vlag van de Collegeharmonie die in 1962 werd opgericht.
Volledig scherm
Bernard Decraene (links) en Jan Denaeghel bij de vlag van de Collegeharmonie die in 1962 werd opgericht. © GEDR

Collectie van de oud-leerlingenbond van het Sint-Antoniuscollege krijgt een nieuwe thuis. “Wijlen Jan Mores stockeerde alles op de archiefkamer, van de harmonievlag tot het hertenjong van de Bokken”

RONSEDe collectie van de oud-leerlingenbond van het Sint-Antoniuscollege is van de vroegere collegebouwen in de Charles De Gaullestraat verhuisd naar de lokalen van de Geschiedkundige Kring. Wijlen Jan Mores verzamelde jarenlang duizenden foto’s, documenten, publicaties en voorwerpen over het leven op het College.

 1. Na heroïsche prestatie staat ultraloper Karel Sabbe (34) weer in zijn tandartsenpraktijk: “Normaal loop ik naar hier, maar dat leek vandaag wat overdreven”
  PREMIUM

  Na heroïsche prestatie staat ultraloper Karel Sabbe (34) weer in zijn tandartsen­prak­tijk: “Normaal loop ik naar hier, maar dat leek vandaag wat overdreven”

  Met stramme spieren en gezwollen voeten stond ultraloper Karel Sabbe (34) maandagmorgen weer in zijn tandartsenpraktijk in Ronse. De man uit Anzegem wist vorige week nog een historische prestatie neer te zetten op de Barkley Marathons in de VS, waar hij als eerste Belg ooit finishte. Na wat welverdiende rust en een klein feestje op zondag, geniet hij nog wat na van een knotsgekke week. “Op de luchthaven wou wielrenner Zdenek Stybar zelfs met mij op de foto.”
  Ronse
 1. Wat te doen in de Vlaamse Ardennen: deze 10 bezienswaardigheden mag je niet missen

  Wat te doen in de Vlaamse Ardennen: deze 10 beziens­waar­dig­he­den mag je niet missen

  Zin om er even tussenuit te knijpen? De Vlaamse Ardennen zijn de ideale uitvalsbasis voor een uitstap dicht bij huis. De streek is vooral gekend als de bakermat voor het wielrennen, maar er valt nog heel wat meer te beleven: van een wandeling in het Kluisbos tot smullen van heerlijke mattentaarten. Geen idee waar te beginnen? Wij geven je alvast tien tips met bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen.
  Ronse
 2. Van archeologie tot de geschiedenis van de streek: ontdek zelf ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ in deze 7 musea in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM

  Van archeolo­gie tot de geschiede­nis van de streek: ontdek zelf ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ in deze 7 musea in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ is verteld. Tom Waes gaf tien zondagen lang meer dan anderhalf miljoen kijkers geschiedenisles. Hoog tijd om uit je luie zetel te komen en zelf wat dieper te graven. In de Denderstreek en Vlaamse Ardennen vind je heel wat interessante musea die je daarbij helpen. Van ‘t Gasthuys in Aalst tot het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen: hier ontdek je nog heel wat andere straffe verhalen.
  Oudenaarde, Aalst