Afspraak voor alle mountainbikeliefhebbers op 25 september in Ronse.
Volledig scherm
Afspraak voor alle mountainbikeliefhebbers op 25 september in Ronse. © RV

Biking@Ronse doorkruist met de Classic Tour het Vlaamse en Waalse heuvelland rond de Hermesstad

RONSEOp zaterdag 25 september is het feest voor de mountainbikeliefhebbers. Biking@Ronse organiseert dan zijn Classic Tour over vier afstanden doorheen de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines. De kids krijgen een apart traject van 20 kilometer.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Leo Verstichel van net opgerichte sociale huisvestingsmaatschappij maakt geheime info openbaar: “Impulsieve reactie uit ergernis om politieke spelletjes”
  PREMIUM
  RONSE

  Leo Verstichel van net opgerichte sociale huisves­tings­maat­schap­pij maakt geheime info openbaar: “Impulsieve reactie uit ergernis om politieke spelletjes”

  Wie graag al eens geheime info krijgt, moet naar de gemeenteraad in Ronse. Daar heeft Leo Verstichel (CD&V), raadslid en kersvers ondervoorzitter van de net gefusioneerde sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, op de jongste zitting informatie vrijgegeven uit een geheim document. Hij wou daarmee bevestigen dat er in Ronse een vestigingsplaats van de maatschappij behouden blijft. Burgemeester Luc Dupont, overigens een partijgenoot, had geweigerd om bewijs daarvan zwart op wit te tonen.
 3. Van de goedkoopste pint tot de lekkerste pita en strafste fuif in Kortrijk: 12 niet te missen aanraders voor alle 16.000 studenten
  PREMIUM
  Kortrijk

  Van de goedkoop­ste pint tot de lekkerste pita en strafste fuif in Kortrijk: 12 niet te missen aanraders voor alle 16.000 studenten

  Een recordaantal van bijna 16.000 studenten vatte nog maar pas een nieuw academiejaar aan in Kortrijk, de grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Het festival Student Welcome op het Mandelaplein vierde die start donderdagavond. Een ideaal moment om onze Kortrijk-reporter en eeuwige student twaalf niet te missen aanraders op een presenteerblaadje aan te laten reiken. Waar vind je in Kortrijk de goedkoopste eetplekjes en koffiebars, waar ontmoet je de meest studentikoze cafébazen, wie heeft de strafste studentenclub,… Want het mag ook zeker eens wat luchtiger, na de schooldreiging van afgelopen donderdag op Hoog Kortrijk.