Schepen Wim Vandevelde (N-VA): blij met de bijkomende subsidie.
Volledig scherm
Schepen Wim Vandevelde (N-VA): blij met de bijkomende subsidie. © GEDR

Bijkomende subsidie van 140.000 euro vanuit Vlaanderen is een boost voor de buitenschoolse kinderopvang: “Het lokaal bestuur kan zijn regierol opnemen en iedereen wordt daar beter van”

RONSEOm de organisatie van de buitenschoolse opvang verder uit te bouwen krijgt Ronse van de Vlaamse overheid een jaarlijkse subsidie van 139.276,43 euro. Over heel Vlaanderen gaat het om een financieel steuntje in de rug van 6 miljoen euro.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Nieuwbakken Ronse-coach Vincent Callens staat meteen voor zespuntenmatch tegen Menen: “Eén punt volstaat niet”
  Voetbal tweede nationale A

  Nieuwbak­ken Ron­se-coach Vincent Callens staat meteen voor zespunten­match tegen Menen: “Eén punt volstaat niet”

  Twee weken na het ontslag van coach Erick Rios bij SK Ronse staat de rode lantaarn voor een cruciale wedstrijd tegen het als voorlaatste geklasseerde Menen. Met Vincent Callens aan het roer hopen De Bommels het tij te kunnen keren. Voor Callens is het zijn eerste opdracht ooit als hoofdcoach, maar hij klinkt strijdvaardig en heeft zijn jongens de voorbije dagen vooral heel veel vertrouwen proberen in te pompen.