Vrijwilligers en buurtbewoners 'zaaien solidariteit' in Ronse.
Volledig scherm
Vrijwilligers en buurtbewoners 'zaaien solidariteit' in Ronse. © Samenlevingsopbouw Ronse

Bewoners Scheldekouter en Prinskouter en wandelaars zaaien solidariteit in Ronse: “Lelijke plekjes mooier maken en warmte toevoegen aan onze stad”

Onder het motto ‘zaai solidariteit’ start Samenlevingsopbouw in Ronse met een nieuwe actie in de wijken Scheldekouter en Prinskouter. Vrijwilligers en opbouwwerkers gaan er deur aan deur om zaden van kruidenplanten uit te delen. Verschillende wandelaars verspreiden tegelijk ook ‘zaadbommen van bloemen’ in en rond de stad. “We brengen wat kleur en warmte in de stad.”

 1. Zo VeloVeilig is Ronse: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  ronse

  Zo VeloVeilig is Ronse: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Ronse hebben 33 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.