In het Malanderpark boven de Kruisberg is er zondag van 10 tot 21u30 een eventdorp met groot scherm. Zowel de heren als de dames rijden daar langs.
Volledig scherm
In het Malanderpark boven de Kruisberg is er zondag van 10 tot 21u30 een eventdorp met groot scherm. Zowel de heren als de dames rijden daar langs. © GEDR

Bevoorrading voor de wielertoeristen op Campus Glorieux, een eventdorp in Park Malander tijdens de Ronde zelf

RONSEDe Ronde van Vlaanderen trekt zondag drie keer doorheen Ronse. Cruciaal punt is het Malanderpark waar de Oudestraat en de Kruisberg samenkomen. In samenwerking met het stadsbestuur en enkele sponsors poten horeca-uitbaters daar op zaterdag en zondag een eventdorp neer.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Wat als dit trio dertig jaar geleden de kasseien van De Ronde niet had verdedigd? “Bewoners én politici verfoeiden ons: zij wilden comfortabele asfaltwegen”
  PREMIUM

  Wat als dit trio dertig jaar geleden de kasseien van De Ronde niet had verdedigd? “Bewoners én politici verfoeiden ons: zij wilden comfortabe­le asfaltwe­gen”

  “Het was ons niet eens om de koers te doen toen we ons dertig jaar geleden verzetten tegen het verdwijnen van de kasseien op de Haaghoek en nog 24 andere andere plaatsen in de Vlaamse Ardennen”, bekennen Paul Van Ceunebroeck, Marc De Jonghe en Robin Vanheuverswyn. De drie haalden zich de woede op de hals van kasseistrookbewoners én plaatselijke politici, maar prijzen zich vandaag gelukkig om hun kasseikoppigheid. Want je wil je toch niet voorstellen hoe de streek en de koers eruit gezien hadden zonder die cobblestones?
  Maarkedal, Kluisbergen