Aan de start op de Grote Markt van Ronse: de Opel Ascona van het duo Davids-Wylaars uit Nederland naast de Austin Cooper van Berloo-Doolaeghe.
Volledig scherm
Aan de start op de Grote Markt van Ronse: de Opel Ascona van het duo Davids-Wylaars uit Nederland naast de Austin Cooper van Berloo-Doolaeghe. © GEDR

Belgian Westhoek Classic leidt oldtimers van Ronse naar Heestert, via de Ardennen. “Het gaat om meer dan gewoon snel rijden”

RONSEDe Belgian Westhoek Classic leidde zo’n 200 bestuurders deelnemers van Ronse naar Heestert via de Belgische Ardennen over een afstand van 550 kilometer. Dat kan korter maar voor de bestuurders van oldtimers gaat het om het plezier van het rijden.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.