De beschuldigde wenst niet in beeld gebracht te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De beschuldigde wenst niet in beeld gebracht te worden. © Wannes Nimmegeers

ASSISEN. Het Folterproces. Hoe kon deze vreselijke toestand zo lang aanslepen?

Voor het assisenhof in Gent staat deze week Martine Haustraete terecht. Ze wordt beschuldigd van foltering van haar kwetsbare — licht mentaal gehandicapte — inwonende zus Gina. Bijzonder schrijnende feiten, zo leerden de videoverhoren van het slachtoffer die vanochtend vertoond werden. “Martine deed zoveel zout op mijn eten, dat ik moest overgeven. Daarna klopte ze het bord kapot op mijn hoofd en moest ik mijn braaksel opeten.”

  1. Onderzoek naar buitenlands bezit van sociale huurders wil rechtvaardigheid bij de toewijzing, maar doet ook vragen rijzen. “Je huis verliezen omdat je een oude stal erft en 258 euro, dat is er toch over?”
    PREMIUM
    RONSE

    Onderzoek naar buiten­lands bezit van sociale huurders wil rechtvaar­dig­heid bij de toewijzing, maar doet ook vragen rijzen. “Je huis verliezen omdat je een oude stal erft en 258 euro, dat is er toch over?”

    De sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard heeft 16 dossiers overgemaakt aan een privaat onderzoeksbureau dat moet nagaan of huurders ten onrechte een sociale woning hebben gekregen. Het vermoeden bestaat dat de betrokkenen een eigendom hebben in het buitenland en dat is tegen de wet. Groen heeft vragen bij dergelijke onderzoeken.