Het Familia-complex krijgt een woon- en kantoorfunctie.
Volledig scherm
Het Familia-complex krijgt een woon- en kantoorfunctie. © Foto DCRB

Architectengroep wil Familia-site in oude glorie herstellen

RONSEDe Familia-site aan het Kaatsspelplein is verkocht aan de Ronsese architectengroep Vanderhoydonck/Van Delsen/Michels. De verkoop werd door de gemeenteraad goedgekeurd. "We willen het complex in haar oude glorie renoveren", zegt Bert Michels.

 1. Huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenlandse eigendommen hebben: “Een kwestie van eerlijkheid en rechtvaardigheid”
  PREMIUM
  RONSE

  Huisves­tings­maat­schap­pij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenland­se eigendom­men hebben: “Een kwestie van eerlijk­heid en rechtvaar­dig­heid”

  Op voorstel van schepen van Huisvesting Wim Vandevelde en ondervoorzitter David Vandekerkhove (allebei N-VA) laat de Raad van Bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoeken of er huurders eigendommen in het buitenland hebben. “Dat is een kwestie van eerlijk en rechtvaardig beleid”, zeggen ze. Er zijn nu 16 dossiers lopende.
 2. 5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek: van een ontiegelijk vroege boswandeling naar een trampolineparadijs of de kermis
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek: van een ontiege­lijk vroege boswande­ling naar een trampoline­pa­ra­dijs of de kermis

  Het is niet al voetbal wat de klok slaat in het weekend van 12 en 13 juni: dankzij de goede coronacijfers mogen we ook weer naar de kermis en kan in Aalst het grootste trampolinepark van de Benelux de deuren openen. Of wordt het zondag een vroege boswandeling? Of een ontspannende shownamiddag in Mater? Of grappig toneel in Ename? Dit zijn onze tips voor een weekend met voor elk wat wils.