1. Freddy Cornelis werd beschuldigd van verduistering maar pleitte onschuldig, ontslagen ex-directeur van De Nieuwe Haard krijgt na 10 jaar schadeloosstelling
  PREMIUM
  RONSE

  Freddy Cornelis werd beschul­digd van verduiste­ring maar pleitte onschuldig, ontslagen ex-directeur van De Nieuwe Haard krijgt na 10 jaar schadeloos­stel­ling

  Freddy Cornelis (73) krijgt na 10 jaar procederen van de Arbeidsrechtbank zijn achterstallig loon en volwaardige pensioenrechten als gewezen directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard. Hij werd daar in 2011 op staande voet ontslagen wegens verduistering en valsheid in geschrifte. Hij ontkende die beschuldiging met klem, ging in beroep en krijgt nu over de hele lijn gelijk.
 2. Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschouwers genieten van BK wielrennen
  Waregem

  Waregem pikt feestdraad weer op, duizenden uitgelaten toeschou­wers genieten van BK wielrennen

  Waregem verleert het feesten gelukkig nooit, zelfs nadat het ons welbekende virus ruim een jaar de pret bedierf. Het normale leven komt weer op gang, zo bleek zondag ook op het BK wielrennen. Langs het parcours daagden waar dat mocht verspreid duizenden - vaak uitgelaten - toeschouwers op. Opvallend: de mondmaskerplicht werd er vaak niet nageleefd. Geen haan die ernaar kraaide. De mensen willen vooral weer normaal doen. Dat belooft eind augustus, op de Waregem Koerse Feesten en de hippische hoogdag in de hippodroom. Het wordt een ongeziene explosie van plezier.
 1. Onderzoek naar samensmelting van drie politiezones loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustreren hoe hard een fusie nodig is”
  Vlaamse Ardennen

  Onderzoek naar samensmel­ting van drie politiezo­nes loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustre­ren hoe hard een fusie nodig is”

  Het incident op de Rijdtmeersen in Brakel, waarbij vorige week een jogger werd aangevallen, blijft politiek nazinderen. “De problemen in het recreatiegebied bewijzen nog maar eens dat de politie meer mankracht nodig heeft en dat kan alleen met een fusie van polititiezones”, zegt gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA). “We zij hier volop mee bezig, want ook ik ben voorstander”, reageert burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).
 1. Seppe (29) en Silke (24) krijgen geen toestemming voor zomerse wijnbar aan rand van Muziekbos: “Geen horecazaken in agrarisch gebied”
  PREMIUM
  RONSE

  Seppe (29) en Silke (24) krijgen geen toestem­ming voor zomerse wijnbar aan rand van Muziekbos: “Geen horecaza­ken in agrarisch gebied”

  Seppe Bodequin (29) wil tijdens de maanden juli en augustus in Winkelveldeke, aan de rand van het Muziekbos, een pop-upzomerbar openen, naast zijn nieuw aangelegde wijngaard. De stad Ronse weigert daarvoor een vergunning af te leveren omdat een horecazaak uitbaten in agrarisch gebied niet mag. De PVDA spreekt over belangenvermenging, omdat het stadsbestuur eerder wel zijn zegen gaf.
 1. 5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek: van een ontiegelijk vroege boswandeling naar een trampolineparadijs of de kermis
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek: van een ontiege­lijk vroege boswande­ling naar een trampoline­pa­ra­dijs of de kermis

  Het is niet al voetbal wat de klok slaat in het weekend van 12 en 13 juni: dankzij de goede coronacijfers mogen we ook weer naar de kermis en kan in Aalst het grootste trampolinepark van de Benelux de deuren openen. Of wordt het zondag een vroege boswandeling? Of een ontspannende shownamiddag in Mater? Of grappig toneel in Ename? Dit zijn onze tips voor een weekend met voor elk wat wils.
 1. Grote toeloop in Ronse, waar eerste kermis in Vlaanderen neerstrijkt: “Feestje voor de kinderen, want het is zó lang geleden”
  PREMIUM
  RONSE

  Grote toeloop in Ronse, waar eerste kermis in Vlaanderen neer­strijkt: “Feestje voor de kinderen, want het is zó lang geleden”

  Onder een stralende zon is de kermis in Ronse geopend, een primeur voor Vlaanderen. De belangstelling was groot. Al lang voor de start vormde zich een file aan de enige toegang tot de attracties. De foorkramers zagen het jonge volkje maar al te graag komen. “We hebben héél wat kermissen voor de boeg in het hele land, een heerlijk vooruitzicht”, zegt een opgeluchte foorkramer Angelino De Poorter. “Nu maar hopen dat er geen sluiting meer volgt, want dat overleven we niet.”
 1. Gemeentebestuur Kluisbergen zet Villa Vogelsanck (weer) te koop, beheerder ontgoocheld: “Mijn hoofd begrijpt het, maar mijn hart bloedt”
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  Gemeentebe­stuur Kluisber­gen zet Villa Vogelsanck (weer) te koop, beheerder ontgoo­cheld: “Mijn hoofd begrijpt het, maar mijn hart bloedt”

  Het gemeentebestuur van Kluisbergen heeft unaniem beslist om Villa Vogelsanck 1 en 2 opnieuw te koop te zetten. Dat was al eens gebeurd in 2016. De twee jeugdverblijven zijn toe aan een ingrijpende renovatie en staan sinds de coronacrisis leeg. Beheerder Jurgen De Turck begrijpt de beslissing, maar had het liever anders gezien.
 2. Huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenlandse eigendommen hebben: “Een kwestie van eerlijkheid en rechtvaardigheid”
  PREMIUM
  RONSE

  Huisves­tings­maat­schap­pij De Nieuwe Haard onderzoekt of huurders buitenland­se eigendom­men hebben: “Een kwestie van eerlijk­heid en rechtvaar­dig­heid”

  Op voorstel van schepen van Huisvesting Wim Vandevelde en ondervoorzitter David Vandekerkhove (allebei N-VA) laat de Raad van Bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard onderzoeken of er huurders eigendommen in het buitenland hebben. “Dat is een kwestie van eerlijk en rechtvaardig beleid”, zeggen ze. Er zijn nu 16 dossiers lopende.
 1. Christophe (50) test wielerteams en voetbalploegen op Covid-19: “Mignolet of Van Aken, ik wist in het begin niet wie voor mij zat”
  RONSE

  Christophe (50) test wieler­teams en voetbal­ploe­gen op Covid-19: “Mignolet of Van Aken, ik wist in het begin niet wie voor mij zat”

  Sedert het begin van de coronacrisis, heeft Christophe Fort (50) er een opdracht bij. Zijn zorgbedrijf Senor deed al aan thuisverpleging, medische pedicure, verhuur van medisch materiaal en bloedafnames. In maart 2020 kwam daar het afnemen van testen op Covid-19 bij. “Wielerteams, voetbalploegen, zakenlui, werkmensen en virologen. Ze passeren hier allemaal. En ja, ik ben soms ook een beetje bang.”