Kopecky maakte haar droom gisteren waar.
Volledig scherm
Kopecky maakte haar droom gisteren waar. © PhotoNews/Belga

Zege in Ronde katapulteert Kopecky naar de wereldtop: “Hopelijk laat ik jonge meisjes dromen”

Ronde van VlaanderenOp een dag komen dromen uit. Gisteren was zo’n dag voor Lotte Kopecky (26). Als Belgisch kampioene won ze met de Ronde van Vlaanderen haar droomkoers. “Dit zat al een tijdje in mijn hoofd.”

51 reacties

 • Louis Bellings

  3 maanden geleden
  Gelijk loon…dus ook gelijk werk zeker?Ver(gelijk) andere sporten.
 • Ferdinand Verbist

  3 maanden geleden
  Eigenaardig dat men Kopecky verwijt dat Van Vleuten er haar bergop niet af kon rijden. We gaan het wielrijden toch niet moeilijker maken dan het is. Hij of zij die als eerste over de meet komt is de winnaar en de rest blablablabla.
 • patrick isenborghs

  3 maanden geleden
  Jan Jansen idd de nagel op de kop ,alleen vdp rijd zo niet zoals lotte de ganse dag in het wiel
 • jurgen vergaelen

  3 maanden geleden
  Kan dat geneuzel over M/V/X in de sport stoppen? Gewoon genderneutraal. Lukt die 270 km niet, blijf dan achter je TV zitten.
 • Peter Van Mol

  3 maanden geleden
  Ze willen gelijke verloning maar rijden 100km minder? In de atletiek lopen de vrouwen toch ook dezelfde afstanden. Wie part time werk krijgt ook maar de helft van een full time…
 1. Wat een wielervrouw lijden kan: zo beleefde de vriendin van Van der Poel de bloedstollende Ronde-ontknoping
  Play
  Ronde van Vlaanderen
  8

  Wat een wieler­vrouw lijden kan: zo beleefde de vriendin van Van der Poel de bloedstol­len­de Ron­de-ontknoping

  “De langste minuten ooit”, noemt ze het zelf op Instagram. Voor Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, was de bloedstollende ontknoping van de Ronde van Vlaanderen nog nét iets spannender dan voor de doorsnee wielerfan. De zenuwen gierden zichtbaar door haar lijf tijdens de sprint, die haar geliefde uiteindelijk won. De euforie die volgde was uiteraard groot, zeker wanneer ze ‘MVDP’ in de armen kon vallen. Een geweldig moment voor het koppel (zie video boven).
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. VRAGEN AAN MICHEL. Wat wil jij weten over Luik-Bastenaken-Luik? Stel jouw vraag aan HLN-analist Michel Wuyts!
  Wielrennen

  VRAGEN AAN MICHEL. Wat wil jij weten over Luik-Bastenaken-Luik? Stel jouw vraag aan HLN-ana­list Michel Wuyts!

  Michel Wuyts, dé koersstem van Vlaanderen, laat voor ons ook zijn licht schijnen op Luik-Bastenaken-Luik. Zondag beantwoordt Wuyts al jouw vragen vanaf 13u30 in HLN LIVE. Wil jij weten waar de koers volgens Wuyts zal ontploffen? Hoeveel kansen hij Wout van Aert toedicht om in Luik z'n tweede Monument te winnen? Welke rol Remco Evenepoel kan spelen? Stuur via onderstaand formulier al jouw vragen in. Afspraak zondagmiddag voor het antwoord!
 2. Onder de bijna miljoen mensen langs het parcours van de Ronde: een onverlaat en een klimaatactivist
  Play
  Ronde van Vlaanderen
  30

  Onder de bijna miljoen mensen langs het parcours van de Ronde: een onverlaat en een klimaatac­ti­vist

  En of de fans terug zijn in de koers. Bijna een miljoen mensen rond het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2022. Rijendik. Alleen waren de haast klassieke valse noten ook weer van de partij. Zoals een supporter die in volle finale met een tricolore vlag met daarop ‘WVA’ veel te lang op het parcours bleef lopen. Of een klimaatactivist met de boodschap ‘Climate Justice Now’ op zijn t-shirt, die in de laatste hectometers doodleuk over de hekkens sprong en richting finish stapte. Daar werd hij op het nodige boegeroep getrakteerd. Wel leuk was hoe een toeschouwer doodleuk terugzwaaide naar Kenneth Van Rooy toen die om assistentie van de volgwagen vroeg en zijn hand opstak.