Jan Borré en Servaas Bingé
Volledig scherm
Jan Borré en Servaas Bingé © GRG

Wielerdokter zet koers op muziek

Hoe zet je de hoekige kadans van kasseien op muziek en hoe bezing je de heroïek van de koers? Wielerdokter Servaas Bingé uit Hansbeke neemt in 'De Ronde' de polsslag van Vlaanderens Mooiste. "Het plan is om nummers te schrijven over de andere voorjaarsklassiekers, met de woorden van het peloton zelf.

 1. Hoe kijkt superfan van iconisch beeld uit 2012 vandaag naar de Ronde?
  Ronde Van Vlaanderen

  Hoe kijkt superfan van iconisch beeld uit 2012 vandaag naar de Ronde?

  De jonge wielerfan die op zijn knieën valt in een maïsveld op het moment dat hij hoort dat zijn superidool Tom Boonen als eerste over de finish rijdt, het staat ongetwijfeld nog op ieders netvlies gebrand. Tjörven Cleenewerck, 19 ondertussen, blijft vandaag wel gewoon thuis: “Ik ga geen regels overtreden.” Voor onze surfers was dit een van de mooiste momenten uit de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.
 2. “Het wordt zondag nog spannender dan we al dachten”: bekijk of beluister hier de volledige aflevering van HLN SPORTCAST
  Play
  HLN SPORTCAST
  1

  “Het wordt zondag nog spannender dan we al dachten”: bekijk of beluister hier de volledige aflevering van HLN SPORTCAST

  Een nieuwe koersweek (en wat voor een), een nieuwe HLN SPORTCAST. Met twee absolute wielericonen als Tom Boonen en Johan Museeuw aan tafel bij gastheer Stijn Vlaeminck staat onze web- of podcast opnieuw garant voor een uurtje puur koersplezier. ‘Hoezo, ‘de Grote Drie’ is onklopbaar?’ Zowel Boonen als Museeuw stellen vast dat na een fantastische editie van Gent-Wevelgem de top toch weer naar elkaar aan het toekruipen is en zien een tiental kandidaat-winnaars voor de Ronde van Vlaanderen zondag. Nog op tafel bij Vlaeminck: de malaise bij Philippe Gilbert, er zijn videocalls met Nathan Van Hooydonck, plots de superploegmaat van Wout van Aert, met Ronde-organisator Thomas Van Den Spiegel en Stijn Vlaeminck spreekt ook met Patrick Lefevere, de meer dan ooit door de wol geverfde manager van Deceuninck-Quick.Step.
 1. Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Giro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"
  Play

  Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Gi­ro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"

 2. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"