Van der Poel, Pogacar en Van Aert, de drie topfavorieten op winst. “Als Pogacar wil winnen, moet hij het tactisch spelen", aldus professor Jan Boone, inspanningsfysioloog aan de Universiteit Gent.
Volledig scherm
Van der Poel, Pogacar en Van Aert, de drie topfavorieten op winst. “Als Pogacar wil winnen, moet hij het tactisch spelen", aldus professor Jan Boone, inspanningsfysioloog aan de Universiteit Gent. © Photo News/RV

Wie heeft de grootste troeven om de Ronde te winnen? Inspanningsfysioloog beantwoordt: “Hij moet z’n tegenstanders uitputten en isoleren”

Mathieu van der Poel won hem twee keer, voor Wout van Aert en Tadej Pogacar is het wachten nog op de eerste zege in de Ronde van Vlaanderen. Alle drie zijn ze zondag de topfavorieten. Maar wie beschikt nu over de grootste troeven? Inspanningsfysioloog Jan Boone legt uit: “Als het bergop gaat is hij, met een lager lichaamsgewicht, wat in het voordeel.”

13 reacties

 • Eddy vandeweyer

  2 maanden geleden
  De Bock en hij is "geprepareerd" in het Spaanse binnenland, net zoals voor Hoogerheide waar hij plotsklaps zomaar uit het niets 1u heeft gevlamd als nooit voorheen, ze hebben hem moeten tegenhouden of hij was er nog aan het rijden.
 • Steven Mommerency

  2 maanden geleden
  Omdat De Lie niet meedoet, dan kan hij niet winnen tiens. Alles op WVA, de logische slimste en sterkste!
 • dirk de bondt

  2 maanden geleden
  opgepast voor tom pidkock
 • patrick de bock

  2 maanden geleden
  Het wordt Mathieu, die heeft zijn trofee al binnen al kan stressloos starten! EN hij is een van de slimste….
 • grootaert rené

  2 maanden geleden
  Parijs Roubaix ligt veel meer in de mogelijkheden van Wout v Aert!