Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Wat er ook gebeurt in de Ronde, 2020 kan voor Sarah De Bie en Wout van Aert niet meer stuk: “Als hij mijn zwangere buik ziet, begint hij spontaan over ‘de Fons’”

WielrennenNet niet was het voor Wout van Aert in de Ronde van Vlaanderen. Onze landgenoot stuitte aan de meet op Mathieu van der Poel. “Wout brengt zijn werk haast nooit mee naar huis”, zegt Sarah De Bie in een interview met onze krant dit weekend.

  1. “De kans is groot dat iemand anders dan Van Aert of Van der Poel de Ronde van Vlaanderen zal winnen”
    Play
    'In het Wiel'

    “De kans is groot dat iemand anders dan Van Aert of Van der Poel de Ronde van Vlaanderen zal winnen”

    In 2012 won Tom Boonen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. In 2016 deed Peter Sagan hetzelfde. Nu zijn we opnieuw vier jaar verder. Kan Mads Pedersen, vorige zondag winnaar van Gent-Wevelgem, de dubbel pakken? “Absoluut”, stelt Boonen in onze gloednieuwe podcast ‘In het Wiel’. “De kans is groot dat iemand anders dan Wout van Aert of Mathieu van der Poel zal zegevieren in de Ronde. Net omdat ze zo aan elkaar gewaagd zijn. Waar gaan de twee topfavorieten elkaar lossen? Het probleem is dat je met enkele jongens zit, die niet veel slechter dan Wout en Mathieu zijn. Zoals een Mads Pedersen, die al bewezen heeft dat hij zijn plan kan trekken in de Ronde. Zo’n lange koers is voor hem geen probleem.”