Volledig scherm
© Photo News

Van der Poel wint titanenduel tegen Van Aert na Ronde van Vlaanderen om duimen en vingers bij af te likken!

Ronde van VlaanderenMathieu van der Poel (25) heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Nederlandse kampioen was na een titanenduel de betere van Wout van Aert in de sprint. Medefavoriet Julian Alaphilippe viel uit na een aanrijding met de jurymotor. Alexander Kristoff mocht als derde mee op het podium.

 1. “Een Ronde zonder publiek”: forse maatregelen om er een veilige Ronde van Vlaanderen van te maken
  Ronde van Vlaanderen

  “Een Ronde zonder publiek”: forse maatrege­len om er een veilige Ronde van Vlaanderen van te maken

  De beleving rond de Ronde van Vlaanderen 2020 zal in niets gelijken op het karakteristieke massaspektakel van Vlaanderens Mooiste. Organisator Flanders Classics kondigt draconische veiligheidsmaatregelen aan om de ‘limited edition’ van de Ronde zondag coronaproof te laten verlopen. “Als we het zondag niet goed doen, zal het veel moeilijker worden om in het voorjaar van 2021 koersen te organiseren”, aldus Tomas Van Den Spiegel.
 2. Keisse traint vandaag in plaats van de Ronde van Vlaanderen te rijden: “Pijnlijk”
  Play
  Wielrennen

  Keisse traint vandaag in plaats van de Ronde van Vlaanderen te rijden: “Pijnlijk”

  “Ik had een groot plan vandaag”, zo zei wielrenner Iljo Keisse zonet in onze ‘Ronde tegen corona’. De 37-jarige renner van Deceuninck-Quick.Step wilde de volledige Ronde van Vlaanderen rijden - te beginnen van bij hem thuis. Maar dat deed hij uiteindelijk toch niet. “Er is gevraagd om dat dit jaar niet te doen, om het parcours van de Ronde links te laten liggen. Daarom heb ik afgezien van mijn plan.”