Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Mathieu van der Poel wint zijn tweede Ronde van Vlaanderen, Tadej Pogacar laat zich kisten in ijzingwekkende slotkilometer

Ronde van VlaanderenMathieu van der Poel heeft z'n tweede Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Nederlander was de beste na een ijzingwekkende slotkilometer. Tadej Pogacar werd vierde en leek de beste in de wedstrijd, maar de Sloveen liet zich ringeloren in de laatste hectometers. Achtervolgers Dylan van Baarle en Valentin Madouas mochten zo mee op het podium. 

95 reacties

 • Sam Bedfort

  3 maanden geleden
  Nicole Haeck, MVDP hangt daar achter Tadey omdat Tadey een uitstekende klimmer is en hij bijna moest lossen. Of weet u niet dat hij de ronde ven Frankrijk reeds tweemaal gewonnen heeft? MVDP weegt 10kg meer dan Tadey.
 • Sam Bedfort

  3 maanden geleden
  Wat een fantastische atleet. Degenen die zeggen dat MVDP een wieltjeszuiger is, kijken niet naar de koers en kennen er niets van.
 • Paulus de Mos

  3 maanden geleden
  Het verschil is heel simpel uit te leggen Kris Fierens , doet een Belg het dan is het slim koersen ,doet een Hollander het dan is het profiteren ineens De spelregels zijn heel simpel , men start gelijk en wie er het eerste is heeft gewonnen
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Bij de vrouwen heb ik gezien dat Van Vleuten niet meer op kop kwam toen ze met Lotte weg was omdat ze met met Lotte niet wilde doorrijden, Jos Zuijdervliet. En Lotte moet haar toch gewoon ook niet laten weg rijden. En in die laatste 10 of 15 km, toen ze met drie weg waren is Van Vleuten ook niet meer op kop gekomen.
 • Hedwig Beernaert

  3 maanden geleden
  Na Milaan - San Remo heb ik hier MVDP als topfavoriet vooropgesteld, zonder te weten dat Wout corona zou krijgen. MVDP is een supertalent die praktisch onklopbaar is in klassieke wedstrijden. Shrijf hem ook maar op als topfavoriet voor Parijs-Roubaix
 1. Op bezoek bij de juf van Mathieu van der Poel in het zesde leerjaar: “Hij was altijd plezant en beleefd. Behalve als hij verloor”
  PREMIUM
  Wielrennen
  7

  Op bezoek bij de juf van Mathieu van der Poel in het zesde leerjaar: “Hij was altijd plezant en beleefd. Behalve als hij verloor”

  Na een onwaarschijnlijk spannende sprint won Mathieu van der Poel (27) voor een tweede maal de Ronde van Vlaanderen. Dat ‘MvdP’ een geweldige carrière zou uitbouwen met de fiets, daar schrikken ze op zijn oude school allesbehalve van. Mathieu was een modelleerling: beleefd, plichtsbewust, maar ook sportfanaat. “Ze stonden hier nogal te kijken toen hij riep: ‘Kijk juf, zonder handen!’.” We keren terug in de tijd, samen met Van der Poels leerkracht van het zesde leerjaar.