Kasper Asgreen mocht vieren na een sprint tegen Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Kasper Asgreen mocht vieren na een sprint tegen Mathieu van der Poel. © AP

Kasper Asgreen wint de Ronde van Vlaanderen na sprint tegen Mathieu van der Poel!

Ronde van VlaanderenKasper Asgreen (26) heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Deense kampioenentrui haalde het in een sprintje verrassend van Mathieu van der Poel. De twee beteren reden weg op de Oude Kwaremont, Greg Van Avermaet werd derde. Asgreen is de eerste Deense winnaar sinds Rolf Sorensen in 1997. 

88 reacties

 • luc Van der Looy

  10 maanden geleden
  Aan de heren en dames die iets denken over de spurt van VDP: deze koersen verkoopt men niet! "Niet Te Koop" Spieren compleet verzuurt.
 • Marcus Vadis

  10 maanden geleden
  VDP en VA blijven rijden en DQS profiteert zoals altijd. De ploegen van Wout en Mathieu dienen echt versterkt te worden.
 • Francis Nagels

  10 maanden geleden
  Wout,onderweg de beste zijn is nooit goed ! U heeft niet de ploeg ! Nog het verstand ! Leer nu is van uw fouten,ze zijn steeds dezelfde ! Al ben je wel een klasbak !
 • Jean Paul Heck

  10 maanden geleden
  Mooi om te zien hij sportief en als een gentleman VdP zijn verlies accepteerde. De kunst om te verliezen siert een groot kampioen
 • Els Martin

  10 maanden geleden
  VdP gaf al aan dat de vorm afbrokkelde... gaf desondanks weer volle gas met Wout. Sleper Asgreen ging eerst rustig bekomen terwijl deze heren het werk opknapten.
 1. Van Aert legt uit hoe hij de spurt verloor, maar is niet al te ontgoocheld: “Snel pak friet met wat pinten erbij”
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Van Aert legt uit hoe hij de spurt verloor, maar is niet al te ontgoo­cheld: “Snel pak friet met wat pinten erbij”

  Geen tweede Monument voor Wout van Aert. Maar wat was hij er dicht bij. Enkele centimeters te kort. “Ik wou als eerste aangaan, maar ik heb iets te lang gewacht", verklaarde Wout het verlies bij VTM Nieuws. Niet al te ontgoocheld, ondanks dat het zijn rivaal Mathieu van der Poel was die won. En nu, genieten: “Zo meteen ga ik een pak friet eten met wat pinten erbij. Dan zal het goede gevoel over dit straffe jaar wel snel overheersen.”
 2. “De kans is groot dat iemand anders dan Van Aert of Van der Poel de Ronde van Vlaanderen zal winnen”
  Play
  'In het Wiel'

  “De kans is groot dat iemand anders dan Van Aert of Van der Poel de Ronde van Vlaanderen zal winnen”

  In 2012 won Tom Boonen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. In 2016 deed Peter Sagan hetzelfde. Nu zijn we opnieuw vier jaar verder. Kan Mads Pedersen, vorige zondag winnaar van Gent-Wevelgem, de dubbel pakken? “Absoluut”, stelt Boonen in onze gloednieuwe podcast ‘In het Wiel’. “De kans is groot dat iemand anders dan Wout van Aert of Mathieu van der Poel zal zegevieren in de Ronde. Net omdat ze zo aan elkaar gewaagd zijn. Waar gaan de twee topfavorieten elkaar lossen? Het probleem is dat je met enkele jongens zit, die niet veel slechter dan Wout en Mathieu zijn. Zoals een Mads Pedersen, die al bewezen heeft dat hij zijn plan kan trekken in de Ronde. Zo’n lange koers is voor hem geen probleem.”
 3. Onze chef wielrennen: “Het zal Van Aert een zorg zijn of er op de Kwaremont of de Koppenberg mensen staan om hem toe te juichen”
  PREMIUM
  Ronde van Vlaanderen

  Onze chef wielrennen: “Het zal Van Aert een zorg zijn of er op de Kwaremont of de Koppenberg mensen staan om hem toe te juichen”

  Een aparte editie wordt het sowieso, de corona-editie van de Ronde van Vlaanderen. “De eer staat op het spel. Niets meer, maar ook niets minder", vindt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck, die het heeft over “misschien wel de meest bizarre Ronde van Vlaanderen in de geschiedenis”. Lees hieronder zijn vooruitblik op ‘Vlaanderens Mooiste’.
 1. Wout van Aert over rivaliteit met Van der Poel en Ronde van Vlaanderen: “Ik ga me niet nog eens laten vangen”
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Wout van Aert over rivaliteit met Van der Poel en Ronde van Vlaanderen: “Ik ga me niet nog eens laten vangen”

  Wout van Aert (26) blikte in een videoconferentie vooruit op de Ronde van Vlaanderen én kwam nog eens terug op Gent-Wevelgem. Afgelopen zondag zei hij na de finish dat Mathieu van der Poel (25) “liever wou dat ik verloor dan dat hij zelf won”. Van dat idee is Van Aert naar eigen zeggen niet afgestapt. “Ik ga me geen tweede keer laten vangen”, benadrukt hij.