Alaphilippe (l) en Boonen in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Alaphilippe (l) en Boonen in 2016. © Photo News

Julian Alaphilippe & Tom Boonen, debutant en expert over een gouden kans op succes: “Geniet vooral, Julian. Je bent wereldkampioen!”

Ronde van VlaanderenDe een is benieuwd of het kan. De ander weet perfect hoe het moet. Áls debutant Julian Alaphilippe (28) zondag de Ronde van Vlaanderen wint, zal het drievoudig laureaat Tom Boonen (40) niet verbazen. “Dit is een gouden kans. Misschien ‘once in a lifetime’.”

 1. Onze chef wielrennen: “Het zal Van Aert een zorg zijn of er op de Kwaremont of de Koppenberg mensen staan om hem toe te juichen”
  PREMIUM
  Ronde van Vlaanderen

  Onze chef wielrennen: “Het zal Van Aert een zorg zijn of er op de Kwaremont of de Koppenberg mensen staan om hem toe te juichen”

  Een aparte editie wordt het sowieso, de corona-editie van de Ronde van Vlaanderen. “De eer staat op het spel. Niets meer, maar ook niets minder", vindt onze chef wielrennen Marc Ghyselinck, die het heeft over “misschien wel de meest bizarre Ronde van Vlaanderen in de geschiedenis”. Lees hieronder zijn vooruitblik op ‘Vlaanderens Mooiste’.
 2. Keisse traint vandaag in plaats van de Ronde van Vlaanderen te rijden: “Pijnlijk”
  Play
  Wielrennen

  Keisse traint vandaag in plaats van de Ronde van Vlaanderen te rijden: “Pijnlijk”

  “Ik had een groot plan vandaag”, zo zei wielrenner Iljo Keisse zonet in onze ‘Ronde tegen corona’. De 37-jarige renner van Deceuninck-Quick.Step wilde de volledige Ronde van Vlaanderen rijden - te beginnen van bij hem thuis. Maar dat deed hij uiteindelijk toch niet. “Er is gevraagd om dat dit jaar niet te doen, om het parcours van de Ronde links te laten liggen. Daarom heb ik afgezien van mijn plan.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement