“Ik ben zenuwachtig, mijn water breekt”: de memorabele Ronde door de ogen van Sarah De Bie, de vrouw van Wout van Aert

 1. Organisatie Ronde van Vlaanderen herhaalt oproep: "Blijf alsjeblieft thuis"
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Organisa­tie Ronde van Vlaanderen herhaalt oproep: "Blijf alsje­blieft thuis"

  Flanders Classics, organisator van de Ronde van Vlaanderen die zondag wordt gereden, is ervan overtuigd dat het gaat lukken om de wielerwedstrijd op een veilige manier te laten doorgaan. Dat heeft CEO Tomas Van Den Spiegel gezegd op een persconferentie in Antwerpen. "We hebben allerhande maatregelen genomen om de veiligheid te garanderen, maar het gemakkelijkste is dat de supporters de wedstrijd gewoon thuis op televisie volgen.”
 2. Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”

  Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, was zichtbaar geëmotioneerd na diens triomf in Vlaanderens Mooiste. “Dit is een droom, de kers op de taart voor al zijn harde werk. Dit is hem zó gegund, ik ben echt ontzettend blij”, zei Roxanne, die de finale beleefde aan de zijde van Corinne Poulidor, mama van Mathieu en dochter van de vorig jaar overleden Raymond. “We hebben Mathieu op vijf verschillende plaatsen gezien. Een halfuurtje voor de finish zijn we naar hier (Oudenaarde, red.) gekomen en dan was het nagelbijten tot de laatste seconde. Ik ben echt bijna doodgegaan, denk ik. Het was een heel mooi duel tussen Wout en Mathieu en de overwinning is absoluut verdiend. Dit had ik écht niet durven dromen, dit is fantastisch. Dit doet iets met een mens”, aldus Roxanne, die nog bevestigde dat de riem er nu even af gaat. “Mathieu heeft nu een periode rust, hij gaat er heel erg van genieten. Maar hopelijk gaan we dit eerst thuis vieren.”
 1. Bettiol kan dit weekend niet bewijzen dat zijn winst in de Ronde geen toeval was: “Had wéér kunnen winnen”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Bettiol kan dit weekend niet bewijzen dat zijn winst in de Ronde geen toeval was: “Had wéér kunnen winnen”

  Hoe graag had Alberto Bettiol (26) niet getoond dat hij wel degelijk de verdiende winnaar van de Ronde van Vlaanderen 2019 is? En niet zomaar een onbekende Italiaanse coureur die gauw een keer de Ronde kwam winnen, wat velen toen hebben gedacht. Maar dat zal komende zondag dus niet lukken. Want dan is er geen nieuwe Ronde van Vlaanderen. “Ik heb er mijn hart achtergelaten.”
 1. Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper
  Play

  Anderlecht en Standard overtuigen niet in zoutloze topper

 2. De spectaculaire zege van Beerschot tegen KV Mechelen
  Play

  De spectacu­lai­re zege van Beerschot tegen KV Mechelen