Tom Boonen en Greg Van Avermaet.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Boonen en Greg Van Avermaet.

Exclusief dubbelgesprek Boonen-Van Avermaet: "Greg is voor de rest van zijn carrière topfavoriet in de Ronde"

Ronde van Vlaanderen"Hey maat, gewoon uw ding doen en dan komt het goed." Met een stevige handshake en een amicaal klopje op de schouder stuurt Tom Boonen (37) Greg Van Avermaet (32) naar de Ronde van ­Vlaanderen. De Oost-­Vlaming lacht, houdt zijn hoofd een beetje schuin en zegt: "Ik heb de conditie om te winnen." In afwachting leest u hier de meest opvallende quotes uit het dubbelinterview met onze huisanalist Tom Boonen. 

19 reacties

 • Pedro Gonzalez

  4 jaar geleden
  Nog Antoine, vergeet niet dat Majka die deel uitmaakte van de kopgroep meer dan één minuut voorspong had vooraleer Henao en Nibali vielen waaraan hij ontsnapt was. En toen kwam......Fuglsang met gouden Greg op zijn bagagestoeltje. Anna van der Breggen die goud won heeft altijd verklaard dat zonder de val van Annemiek van Vleuten zij dat niet zou gehaald hebben. Dat is tenminste fair.
 • Pedro Gonzalez

  4 jaar geleden
  Wel Antoine, vergeet er niet bij te zeggen dat hij voordien al had moeten lossen uit het groepje achter Majka, Henao en Nibali. En dat Wuyts en De Cauwer al gezegd hadden dat het podium er niet meer in zat. Die 12 seconden is wat hij zelf altijd vertelt. En vergeet niet dat Fuglsang hem naar de meet bracht. U gaat toch niet beweren dat hij zo goed kon dalen als Nibali, de man die het goud verdiende.
 • dretie munkies

  4 jaar geleden
  Volledig eens met Marc Sierens ! Het loopt de spuigaten uit met die 2 : zowel Boonen als Nys kunnen gewoon niet zonder de media. Ze moeten dringend een psychiater aanspreken !
 • Filip Desmedt

  4 jaar geleden
  Groot gelijk Marc Sierens , maar ge vergeet er nog twee andere bij te vernoemen , namelijk Van Avermaat en Van Aert , dat zijn de enigste namen dat Wuyts kent !! En dit weekend en volgend weekend zal je deze namen nog héél véél horen , alleen , ze zullen op het eind nergens te zien zijn , en weer NIKS winnen . De twee overroepen renners van tegenwoordig , gedragen op handen van de media , maar geen klop laten zien , buiten seingevers omver rijden .
 • Guy Geirnaert

  4 jaar geleden
  Enige verschil is dat Sagan het alleen kan afwerken en Tom moest omringt zijn van renners die beter waren dan hem alleen naar de meet werd hij regelmatig geklopt .
 1. “Ik ben zenuwachtig, mijn water breekt”: de memorabele Ronde door de ogen van Sarah De Bie, de vrouw van Wout van Aert
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  “Ik ben zenuwach­tig, mijn water breekt”: de memorabele Ronde door de ogen van Sarah De Bie, de vrouw van Wout van Aert

  “Ik ben zenuwachtig. Mijn water breekt.” Sarah De Bie, de vrouw van Wout van Aert, kon nog grappen tijdens de finale van de Ronde van Vlaanderen. De laatste kilometers van ‘Vlaanderens Mooiste’ waren nochtans intens. Het stressniveau bereikte ongeziene hoogtes. Dat zag ook onze wielerman Stijn Vlaeminck, die zondag de hele dag in het spoor van Sarah zat. Van bij haar thuis tot na de aankomst.
 2. “Alaphilippe heeft de ergste breuk opgelopen die hij kon hebben”
  Play
  Wielrennen

  “Alaphilip­pe heeft de ergste breuk opgelopen die hij kon hebben”

  Julian Alaphilippe kon na een aanrijding met een motor geen hoofdrol vertolken in de absolute finale van de Ronde van Vlaanderen. De Fransman brak daarbij het middenhandsbeentje van de wijs- en ringvinger. Op het eerste gezicht onschuldig, maar zeker niet te onderschatten, vertelt Tom Boonen in de tweede aflevering van onze podcast ‘In het Wiel’. “Het is de ergste breuk die je kan hebben. Het middenhandsbeentje is het bot dat het slechtst herstelt van het menselijk lichaam. Het heeft maar één bloedvat en als dat doorbreekt, wordt altijd één stukje niet doorbloed. Dat sterft op den duur af. Vandaar de noodzakelijke operatie. Het zal wellicht voor de rest van zijn leven pijn doen. Als het niet goed geneest, dringt zich trouwens een nieuwe ingreep op en ‘worst case' moeten ze er zelfs een stukje van je heup insteken.”
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.