De Paterberg met publiek: een beeld dat we zondag niet zullen zien.
Volledig scherm
De Paterberg met publiek: een beeld dat we zondag niet zullen zien. © Photo News

“Een Ronde zonder publiek”: forse maatregelen om er een veilige Ronde van Vlaanderen van te maken

Ronde van VlaanderenDe beleving rond de Ronde van Vlaanderen 2020 zal in niets gelijken op het karakteristieke massaspektakel van Vlaanderens Mooiste. Organisator Flanders Classics kondigt draconische veiligheidsmaatregelen aan om de ‘limited edition’ van de Ronde zondag coronaproof te laten verlopen. “Als we het zondag niet goed doen, zal het veel moeilijker worden om in het voorjaar van 2021 koersen te organiseren”, aldus Tomas Van Den Spiegel.

28 reacties

 • Odar Sonja Eeckhout

  2 jaar geleden
  Knap van de organisatie dat ze zoveel moeite doen om de koers te laten doorgaan. Als we nu eens allemaal, zonder uitzondering, voor één keer doen wat er gevraagd wordt, dan kunnen al die jongens die voor hun boterham koersen tenminste hun sponsors langdurig in beeld laten brengen in de hoop dat er ook volgend jaar nog voldoende behoorlijke contracten voor beroepsrenners kunnen worden ondertekend.
 • René Mertens

  2 jaar geleden
  Goede beslissing, afschaffen heel die handel. Maar wat ga je dan doen met de Oostblokkers die door Jost group naar hier gehaald worden terwijl onze chauffeurs op den dop gezet worden. Hallo vakbonden wanneer ga je wakker worden ? En dit is niet alleen voor Jost, ook Esssers kent er wel wat van.
 • roger cam

  2 jaar geleden
  Voor de koers mag niks aan voor de voetbal 14000 man en meer is geen probleem voor sommige hier.
 • Luc Brouckaert

  2 jaar geleden
  Ongehoord dat dit evenement nog kan doorgaan. Dit is om moeilijkheden vragen. Oftewel..., een uitgelezen kans om boetes te kunnen uitschrijven.
 • joeri gielen

  2 jaar geleden
  Blijf thuis en bekijk het vanuit je zetel, zie je ook veel meer en vorm je geen gevaar voor anderen.mensen zoals Willems Michel zouden direct een boete moeten krijgen.
 1. Gilbert de beste ooit op de Oude Kwaremont, Keisse met snelste slotkilometer: dit zijn de Strava-KOM’s op de sleutelpunten in de Ronde van Vlaanderen
  Wielrennen

  Gilbert de beste ooit op de Oude Kwaremont, Keisse met snelste slotkilome­ter: dit zijn de Stra­va-KOM’s op de sleutelpun­ten in de Ronde van Vlaanderen

  Er zijn renners die er hun slaap voor laten, anderen liggen er helemaal niet wakker van. Toch is de besttijd op een helling met naam en faam altijd iets om mee uit te pakken. Maar wie heeft nu de zogenaamde KOM’s in handen op de scherprechters in de Ronde van Vlaanderen? Wij zochten het uit. Bind er vooral niet te veel conclusies aan vast.
 2. Rudy Pevenage wil terugkeer Muur en Bosberg in Ronde van Vlaanderen bepleiten
  Wielrennen
  6

  Rudy Pevenage wil terugkeer Muur en Bosberg in Ronde van Vlaanderen bepleiten

  Rudy Pevenage wil bij organisator Flanders Classics een pleidooi houden om de Muur en de Bosberg opnieuw in te passen in het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De ex-profwielrenner en -ploegleider van onder meer Jan Ullrich bij Telekom/T-Mobile maak zich sterk dat die ingreep niet zoveel moeite kost. “Ik ken het parcours door en door. Volgens mij is slechts een kleine aanpassing nodig om even tot op de Muur en Bosberg te geraken en vervolgens binnen de tien kilometer weer in Brakel te staan.” Pevenage, zelf inwoner van Geraardsbergen, zoekt steun voor zijn oproep en benadrukt dat hij geen commerciële intenties heeft. “Mijn bedoelingen zijn louter sportief. Twee van Vlaanderens meest gerenommeerde hellingen horen gewoon thuis in het traject.” De Muur en de Bosberg waren van 1975 tot en met 2011 vaste prik in de finale van ‘De Ronde’ (die toen nog finishte in Meerbeke). In 2012 werden ze uit het vernieuwde parcours geschrapt. Vijf jaar later doken ze plots terug op, om dan in 2020 weer te verdwijnen.