ID/ Bas Bogaerts
Volledig scherm
PREMIUM
© ID/ Bas Bogaerts

Boezemvrienden Allan Peiper en Eddy Planckaert over hun koersafscheid en het fenomeen Pogacar: “Tadej was meer ontgoocheld na de Ronde dan na de Tour”

Terwijl Allan Peiper (62) zich ontfermt over hulpbehoevende kinderen, bouwt Eddy Planckaert (64) een kasteel in Frankrijk om tot een luxueus viersterrenhotel. Planckaert en Peiper zijn vrienden voor het leven. Vorig jaar namen ze beiden afscheid van de koers. Dat is voor de eerste makkelijker dan voor de tweede. “Loslaten, dat zou ‘Peiperke’ moeten kunnen.” Maar niet voor ze het alle twee nog een keer over koers - en de Ronde - hebben gehad. “Hebben we ooit mooiere koers gezien dan nu?”

7 reacties

 • Erik Van Aelst

  2 maanden geleden
  Echte mannen en goei coureurs geweest ! Respect !
 • Peter John Vermeersch

  2 maanden geleden
  Eddy zei tegen Guido Bontempi zoiets "met je...in de gracht"...ergens jaren 80. Hart op de tong. Jammer dat je niet meer sport commentaar geeft. En ik wens Allan die Moeder Gusta nog heeft opgevangen...verder ziek vrij. Heren het gaat jullie goed
 • Fons Heylen

  2 maanden geleden
  Mooi, …vrienden voor het leven. Het belangrijkste,buiten gezond blijven uiteraard.
 • Jan Daems

  2 maanden geleden
  Alle respect voor Allan Peiper en heel gelukkig dat die Planckaert geen commentaar meer geeft, zo'n blaaskaak. Nee, geef mij dan maar José Decauwer en Jan Baekelants, die vertellen tenminste zinnige dingen terwijl die andere vooral zich zelf graag hoort praten.
 • adri zuiderwijk

  2 maanden geleden
  Tadej wist dat hij in de sprint geen kans had en wil daarom nu alleen aankomen..al staat de Tour natuurlijk op een veel hoger plan, veel te overtrokken want LBL is zoveel heroïscher..