De val van Alaphilippe en Alaphilippe aan het ziekenhuis.
Volledig scherm
De val van Alaphilippe en Alaphilippe aan het ziekenhuis. © PN

Alaphilippe loopt twee gebroken middenhandsbeentjes op en gaat vandaag onder het mes, Evenepoel en Lefevere wijzen naar motard

Ronde van VlaanderenJulian Alaphilippe heeft twee gebroken middenhandsbeentjes opgelopen na zijn botsing tegen de motor in de Ronde van Vlaanderen. De Fransman wordt vandaag geopereerd. “Die motor hoefde daar niet te zijn. Zeker niet zo traag”, vertelt Patrick Lefevere na de nieuwe klap voor Elegant-Quick.Step. 

 1. Organisatie Ronde van Vlaanderen herhaalt oproep: "Blijf alsjeblieft thuis"
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Organisa­tie Ronde van Vlaanderen herhaalt oproep: "Blijf alsje­blieft thuis"

  Flanders Classics, organisator van de Ronde van Vlaanderen die zondag wordt gereden, is ervan overtuigd dat het gaat lukken om de wielerwedstrijd op een veilige manier te laten doorgaan. Dat heeft CEO Tomas Van Den Spiegel gezegd op een persconferentie in Antwerpen. "We hebben allerhande maatregelen genomen om de veiligheid te garanderen, maar het gemakkelijkste is dat de supporters de wedstrijd gewoon thuis op televisie volgen.”
 2. Hoe kijkt superfan van iconisch beeld uit 2012 vandaag naar de Ronde?
  Ronde Van Vlaanderen

  Hoe kijkt superfan van iconisch beeld uit 2012 vandaag naar de Ronde?

  De jonge wielerfan die op zijn knieën valt in een maïsveld op het moment dat hij hoort dat zijn superidool Tom Boonen als eerste over de finish rijdt, het staat ongetwijfeld nog op ieders netvlies gebrand. Tjörven Cleenewerck, 19 ondertussen, blijft vandaag wel gewoon thuis: “Ik ga geen regels overtreden.” Voor onze surfers was dit een van de mooiste momenten uit de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.
 1. Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”
  Play
  Ronde van Vlaanderen

  Roxanne apetrots op haar Mathieu van der Poel: “Ik ben echt bijna doodgegaan”

  Roxanne Bertels, de vriendin van Mathieu van der Poel, was zichtbaar geëmotioneerd na diens triomf in Vlaanderens Mooiste. “Dit is een droom, de kers op de taart voor al zijn harde werk. Dit is hem zó gegund, ik ben echt ontzettend blij”, zei Roxanne, die de finale beleefde aan de zijde van Corinne Poulidor, mama van Mathieu en dochter van de vorig jaar overleden Raymond. “We hebben Mathieu op vijf verschillende plaatsen gezien. Een halfuurtje voor de finish zijn we naar hier (Oudenaarde, red.) gekomen en dan was het nagelbijten tot de laatste seconde. Ik ben echt bijna doodgegaan, denk ik. Het was een heel mooi duel tussen Wout en Mathieu en de overwinning is absoluut verdiend. Dit had ik écht niet durven dromen, dit is fantastisch. Dit doet iets met een mens”, aldus Roxanne, die nog bevestigde dat de riem er nu even af gaat. “Mathieu heeft nu een periode rust, hij gaat er heel erg van genieten. Maar hopelijk gaan we dit eerst thuis vieren.”
 1. 'Best of' van Charles De Ketelaere in Champions League
  Play

  'Best of' van Charles De Ketelaere in Champions League

 2. Mulder over de zege van Club tegen Zenit: "Dit is een uitslag die staat"
  Play

  Mulder over de zege van Club tegen Zenit: "Dit is een uitslag die staat"