Zverev moest het veld in een rolstoel verlaten.
Volledig scherm
Zverev moest het veld in een rolstoel verlaten. © AFP

Zverev scheurde verschillende ligamenten in rechtervoet en lijkt kruis te moeten maken over Wimbledon - Nadal treft Ruud in finale Roland Garros

Roland GarrosRafael Nadal (ATP-5) versus Casper Ruud (ATP-8). Dat is zondag de mannenfinale op Roland Garros. De opponent van Nadal in de halve finale Alexander Zverev (ATP-3) gooide op het einde van de tweede set de handdoek. De Duitser bezeerde zijn enkel bij een ongelukkige val en moest het veld in een rolstoel verlaten. Zverev zelf vreesde al voor een “heel ernstige” enkelblessure, en kwam later zelf met een update: “Het lijkt erop dat ik verschillende ligamenten in mijn rechtervoet heb gescheurd.” In de andere halve finale klopte Ruud de Kroaat Marin Cilic (ATP-23) in vier sets.

2 reacties

 • phil powels

  2 maanden geleden
  Was inderdaad spektakel zeg! Goed herstel man!
 • Kathleen Vercaigne

  2 maanden geleden
  Zo jammer, was een prachtige match .
 1. David Goffin wint voor het eerst in anderhalf jaar nog eens match op een grandslam en treft nu Tiafoe
  Play
  Roland Garros
  1

  David Goffin wint voor het eerst in anderhalf jaar nog eens match op een grandslam en treft nu Tiafoe

  Oef. Hij kan het nog. Nadat hij mentaal in een diepe put zat, komt Goffin (ATP 48) weer boven water. Met nu ook een vervolg op Roland Garros. In vier sets voorbij de 20-jarige Tsjech Jiri Lehecka (ATP 77). 6-4, 4-6, 6-4 en 6-4. Voor het eerst in anderhalf jaar, sinds de vierde ronde op de US Open in september 2020 nota bene, wint ‘Le Goff' nog eens een wedstrijd op een grandslamtoernooi.
 2. Nadal én Djokovic klagen na clash over late beginuur, waarna ‘Rafa’ de Parijse burger geen moed geeft: “Wordt moeilijk als we geen oplossing vinden voor voetprobleem”
  Play
  Roland Garros
  14

  Nadal én Djokovic klagen na clash over late beginuur, waarna ‘Rafa’ de Parijse burger geen moed geeft: “Moeten oplossing vinden voor voetpro­bleem"

  Aan de Porte d’Auteuil hebben ze niet veel geslapen. De kraker tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic hield iedereen tot ver na middernacht wakker. De Spaanse dertienvoudige winnaar vloerde uiteindelijk de titelverdediger met 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 in een weergaloze partij tennis die meer dan vier uur duurde. Achteraf klaagden ze beiden over het late beginuur van de match én weigerde Nadal de Parijse burger moed te geven richting volgend jaar.