Alexander Zverev.
Volledig scherm
Alexander Zverev. © Photo News

Toppers geven kritiek op organisatie Roland Garros: "We worden niet beschermd tegen corona"

Roland Garros“Roland Garros doet weinig om de tennissers te beschermen tegen het coronavirus. Er is geen sprake van een bubbel op het grandslamtoernooi van Parijs.” Dat zeggen topspelers Alexander Zverev (ATP 7) en Denis Shapovalov (ATP 11). 

 1. Coach Johansson na pijnlijke exit Goffin: “Hij zou dankbaar moeten zijn dat hij zijn job kan uitoefenen”
  Tennis

  Coach Johansson na pijnlijke exit Goffin: “Hij zou dankbaar moeten zijn dat hij zijn job kan uitoefenen”

  Thomas Johansson had zijn pupil David Goffin nog niet gesproken - coaches mogen niet mee in de kleedkamer op Roland Garros - toen wij hem aan de lijn kregen na afloop van diens pijnlijke exit. “Dit was een zeer slechte match”, zei de Zweed. “De eerste set was nog oké, maar daarna zag hij er vlak en verward uit. Ik heb dit niet zien aankomen. Dit was niet de speler die de laatste dagen hier stevig getraind heeft.” Goffin zelf had het over een gebrek aan motivatie. “Het klinkt niet goed als je motivatieproblemen hebt terwijl je op het centercourt van Roland Garros staat en je zes maanden niet getennist hebt”, aldus Johansson. “Op de US Open gebeurde het al eens eerder, tegen Shapovalov in de vierde ronde liet hij het na de eerste set ook schieten. Het is een vreemd jaar en spelers reageren nu eenmaal anders op alle omstandigheden. Voor mij zou je nu gewoon fun moeten hebben. David stond in de top tien en als hij voor de rest van het jaar geen match meer wint, dan zit hij nog steeds in de top vijftien. Geen druk. Je moet gewoon dankbaar zijn dat je je job kan uitoefenen.”
 1. Roland Garros verschoven naar eind september tot ontzetting van de spelers: “Arrogant en egoïstisch. Ronduit gekkenwerk”
  Tennis

  Roland Garros verschoven naar eind september tot ontzetting van de spelers: “Arrogant en egoïstisch. Ronduit gekkenwerk”

  Sacrebleu! Roland Garros toonde gisteren dat het ook in het tennisuniversum ieder voor zich is nu de coronacrisis heel de kalender overhoop schopt. Het befaamde graveltoernooi besloot unilateraal de datum van eind mei naar eind september te verschuiven. "Een moedige beslissing", aldus de Franse voorzitter Bernard Giudicelli. De spelers wisten echter van niets: “Dit is gekkenwerk.”
 1. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"

 2. Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"
  Play

  Mourinho nederig na verlies tegen Antwerp: "Beste ploeg won"