AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Osaka niet eerste kampioene die kraakt onder de mentale druk toptennis: “Op de rand van ineenstorting is maar kleine druppel nodig”

Roland GarrosNaomi Osaka (WTA 2) neemt even afstand van tennis en staat met haar onthulling over depressies niet alleen: veel illustere tenniskampioenen gingen haar voor. “De druk in de toptien is enorm”, zegt sportpsycholoog Jef Brouwers: “Je hebt een stabiel leven en ook fun nodig om dit vol te houden.”

8 reacties

 • Marie-José Maelstaf-Pape

  3 weken geleden
  Ze kan gewoon niet tegen haar verlies. Ze speelt enkel goed op hard court.
 • Jan Hebbelinck

  3 weken geleden
  Wow, ik ken mensen die gaan poetsen voor 1300€ per maand en zich geen depressie kunnen veroorloven. Moet ik medelijden hebben met deze dama ofwa?
 • Erik Meers

  3 weken geleden
  Welke druk ? ze zijn jong maar hebben al zoveel geld verdiend dat ze de rest van hun leven kunnen rentenieren of alleen maar moeten werken als het hun uitkomt . Jan met de pet moet 40 jaar lang iedere dag ploeteren om zijn gezin een fatsoenlijk leven te bieden en kan zich niet veroorloven om angsten of stress te hebben .
 • Alexandra Kegeleers

  3 weken geleden
  Een jaartje er tussen uit om terug op te peppen misschien, of anders ander werk zoeken.
 • pol van de velde

  3 weken geleden
  Wat is er belangrijker in sport? De sport op zich of de journalisten die vragen stellen die niets te maken hebben met de sport?
 1. Een 21-jarige tegen een 19-jarige: Kenin rekent af met Kvitova en speelt finale Roland Garros tegen Swiatek
  Play
  Roland Garros

  Een 21-jarige tegen een 19-jarige: Kenin rekent af met Kvitova en speelt finale Roland Garros tegen Swiatek

  Kenin (21) versus Swiatek (19) wordt zaterdag de vrouwenfinale van Roland Garros. De jonkies aan de macht in dit vreemde tennisjaar 2020. De Amerikaanse Kenin (WTA 6), die eerder dit jaar al de Australian Open won, rekende af met de Tsjechische Kvitova (WTA 11): 6-4 en 7-5. De 19-jarige Poolse toernooirevelatie Iga Swiatek (WTA 54) won eerder op de dag in haar onuitgegeven halve finale van de Argentijnse kwalificatiespeelster Nadia Podoroska (WTA 131) in twee sets: 6-2 en 6-1.