Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Maryna Zanevska: “Ik zou willen dat de Russische speelsters zich wat meer zouden uitspreken tegen de oorlog”

Roland GarrosDeze morgen om 11 uur speelt Maryna Zanevska (WTA 62) voor het eerst in zes jaar opnieuw op Roland Garros. De negentienjarige Qinwen Zheng (WTA 74) is daarbij het laatste van haar zorgen. “Op de baan vergeet ik de oorlog”, zuchtte de voormalige Oekraïense. 

3 reacties

 • Robert Swillen

  1 maand geleden
  Tegenwoordig wordt alles in de media gekoppeld aan Oekraïne. Sport , Eurovisie enz . Het wordt tijd dat De premier van Oekraïne aan tafel gaat zitten met Rusland en een diplomatieke oplossing zoeken.Amerika en Europa hoeven niet met vuur te spelen met hun commentaar.
 • Pat Debal

  1 maand geleden
  Moet nog veel leren denkt al dat hij alles kan
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Wie kan er voor oorlog zijn ??
 1. PORTRET. Maryna Zanevska, Belgisch-Oekraïense kaarsenmaakster uit Odessa: “In 2019 was ik klaar om met de sport te stoppen”
  PREMIUM
  Tennis

  PORTRET. Maryna Zanevska, Bel­gisch-Oekraïense kaarsen­maak­ster uit Odessa: “In 2019 was ik klaar om met de sport te stoppen”

  Haar ogen zijn zo blauw als het bovenste deel van de Oekraïense vlag. Maryna Zanevska (28) kwam veertien jaar geleden in België terecht om haar geluk te beproeven in de Justine Henin Tennis Academy en is sinds 2016 genaturaliseerd. Tijdens de coronaperiode stampte Zanevska een succesvolle kaarsenbusiness uit de grond, vandaag is ze in allerijl getrouwd en brandt ze kaarsen voor haar ouders en broer in haar vaderland.