De brandweer had de keukenbrand in Overstatie in Roeselare snel onder controle.
Volledig scherm
De brandweer had de keukenbrand in Overstatie in Roeselare snel onder controle. © Hans Verbeke

Zware schade na brand in keuken: geen slachtoffers

RoeselareIn Overstatie, een doodlopende zijstraat van de Ardooisesteenweg in Roeselare, is zaterdagnamiddag brand uitgebroken in de keuken van een duplexappartement.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. “Dankzij tentoonstelling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativiteit
  Roeselare

  “Dankzij tentoon­stel­ling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativi­teit

  Roel Deblaere (71) is al meer dan 50 jaar artistiek actief, maar pas nu toont de Roeselarenaar voor de allereerste keer z’n schilderijen via de solotentoonstelling ‘Contrasten’ in cultuurhuis K-Trolle. Het was Deblaere zijn vrouw die hem het broodnodige zetje gaf en daarvoor is hij haar enorm dankbaar. “Toezeggen voor de tentoonstelling heeft m’n passie voor het schilderen weer aangewakkerd. Ik werkte zelfs een drieluik af waar ik 47 jaar geleden aan begon. Dat is dan ook het meest bijzondere schilderij dat in K-Trolle te zien is”, aldus Roel.
 2. 18 Roeselaarse scholen en één jeugdvereniging in de prijzen dankzij Operatie Proper
  Roeselare

  18 Roeselaar­se scholen en één jeugdvere­ni­ging in de prijzen dankzij Operatie Proper

  Afvalintercommunale Roeselare en Mooimakers deelden in ARhus de prijzen uit van Operatie Proper, een project waarbij scholen en jeugdverenigingen vorig schooljaar werden schooljaar uitgedaagd om de openbare netheid op hun terreinen en de nabije omgeving aan te pakken door regelmatig op te ruimen en acties op poten te zetten om afval te vermijden. Voor alle ondernomen acties, konden ze een beloning verdienen tussen 500 en 975 euro. MSKA (Groenestraat & Tant, SBS De Brug, BuSO Sint-Idesbald, De Ark, Basisschool GO! Windekind, BS Ring, De Hagewinde, De Bonte Specht, Vrije Middelbare School, De Sprankel, VISO-D, GO! MPI Sterrebos, De Bever, SBS De Vlieger Rumbeke, Spanjeschool, Vrije Basisschool Lenteland, Vikingschool, Zilverbergschool en KSA Roobaert Roeselare namen allen deel en mochten een cheque in ontvangst nemen.