De cafébaas (archieffoto als illustratie) uit Roeselare liep twee keer tegen de lamp in amper een half uur tijd.
Volledig scherm
De cafébaas (archieffoto als illustratie) uit Roeselare liep twee keer tegen de lamp in amper een half uur tijd. © Marc Baert

Zwalpende cafébaas moet auto laten staan, wacht even en rijdt dan toch weer weg… in de armen van de politie

RoeselareEen 55-jarige cafébaas uit Roeselare mag 2,5 maanden niet rijden omdat hij twee keer in een dik half uur betrapt werd op rijden onder invloed. Een politiepatrouille moest uitwijken om een botsing te vermijden. V. zal ook een jaar lang met een alcoholslot in zijn wagen moeten rondrijden.

 1. Gezocht: kandidaten voor Izegemse thesis- en onderzoeksprijs
  Izegem

  Gezocht: kandidaten voor Izegemse thesis- en onderzoeks­prijs

  Stad Izegem reikt dit jaar opnieuw de Izegemse thesis- en onderzoeksprijs uit. Deze thesiswedstrijd werd op initiatief van schepen Kurt Himpe (N-VA) opgestart in 2017. “We willen met de thesisprijs studenten aan universiteiten en hogescholen aanmoedigen om een Izegems thema te kiezen voor de uitwerking van een thesis”, verduidelijkt hij. “De wedstrijd staat open voor iedere afstuderende student aan een Vlaamse hogeschool of universiteit. De stad kan er maar voordeel bij hebben dat er studiewerk gebeurt over Izegem. Al te vaak verdwijnen thesissen in een kast, terwijl dergelijke master- of bachelorproeven een grote meerwaarde kunnen betekenen.” “Inzendingen worden beoordeeld op de link met de stad Izegem, de wetenschappelijke kwaliteit en de nieuwswaarde”, vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. “Deze keer komen de thesissen in aanmerking die tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober 2021 een voldoende als beoordeling kregen. De inzendingen moeten uiterlijk op 4 oktober ingediend worden.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen