politierechtbank in Kortrijk
Volledig scherm
politierechtbank in Kortrijk © Hans Verbeke

Zwaardere straf voor cafébaas die rijverbod aan zijn laars lapt

Gregory V. (30) uit Koolskamp mag van de politierechter vier maanden niet met de auto rijden. Hij krijgt die straf omdat hij een eerder rijverbod niet had gerespecteerd. Zijn wagen was ook niet gekeurd of verzekerd.

 1. WZC De Zilverberg ‘verlicht’ de symptomen van dementie met aangepaste verlichting: ”Onze bewoners slapen beter, vertonen minder depressieve symptomen en geagiteerd gedrag”
  Roeselare

  WZC De Zilverberg ‘verlicht’ de symptomen van dementie met aangepaste verlich­ting: ”Onze bewoners slapen beter, vertonen minder depressie­ve symptomen en geagiteerd gedrag”

  Een aanpassing van de verlichting in WZC De Zilverberg gekoppeld aan een onderzoek door de KU Leuven en Howest zorgt voor verrassende resultaten. De leefruimte voor personen met dementie ’s morgens met hoge verlichttingssterktes met veel blauw in het spectrum, en later op de dag met lagere lichtniveaus, verlichten zorgt voor een beter emotioneel welbevinden van de bewoners. En ook het personeel vaart er wel bij. Motena neemt deze resultaten alvast mee in haar lopende nieuwbouwprojecten.
 2. Stijgende coronacijfers nekken Griezelkliniek

  Stijgende coronacij­fers nekken Griezelkli­niek

  De Griezelkliniek, het Halloweenevent dat op 31 oktober georganiseerd zou worden in de vroegere rijkswachtkazerne langs de Mandellaan, is geannuleerd. Dat laten de organisatoren weten via hun Facebookevent. “Na veel wikken, wegen en aanpassen zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat ons event niet kan doorgaan”, klinkt het. “Wij kunnen enkel de stad bedanken voor al hun moeite maar ook zij staan met de rug tegen de muur. De coronacijfers stijgen en de nieuwe regels zijn er om ons en degene rondom ons te beschermen. We willen toch iedereen bedanken die interesse toonde in de griezelkliniek en hopen dit in de toekomst alsnog te mogen waarmaken.”