Slachtoffer Elise Delbaere.
Volledig scherm
Slachtoffer Elise Delbaere. © Repro LSI

Zus verkeersslachtoffer: "Lieseke, sinds het ongeval is de tijd gestopt"

RUMBEKEIn Rumbeke hebben vrienden en familie gisteren afscheid genomen van Elise Delbaere (35). De verpleegkundige van woonzorgcentrum Sint-Henricus kwam vorige vrijdag om het leven bij een verkeersongeval in Moorslede.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Heraanleg Ooststraat heeft beperkte impact op dinsdagmarkt
  Roeselare

  Heraanleg Ooststraat heeft beperkte impact op dinsdag­markt

  De heraanleg van het wegdek in de Ooststraat is maandag gestart. In een tijdspanne van amper drie weken worden de klinkers tussen de Grote Markt en het kruispunt met de Jan Mahieustraat/Delaerestraat uitgebroken en vervangen door een dubbele laag asfalt. De verkeershinder bleef maandag voorlopig uit, maar wie dinsdag naar de wekelijkse markt trekt zal wel een lichte impact voelen. Zo schuiven de marktkramers die normaliter hun kraam opstellen langs de Ooststraat een beetje op door de werken. Ook raadt de stad aan om met de fiets richting dinsdagmarkt te trekken.
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Nostalgie op Parkies met ABBA4U
  Roeselare

  Nostalgie op Parkies met ABBA4U

  De Parkies zijn op vrijdag 12 augustus al aan hun voorlaatste Roeselaarse optreden van deze zomer toe. In het St. Sebastiaanspark treedt dan ABBA4U op. Deze achtkoppige live band bestaat uit professionele muzikanten die allemaal hun sporen verdiend hebben bij tal van artiesten uit het Belgische muzieklandschap zoals K’s Choice, Vaya Con Dios, Gunther Neefs en Soulsister. Samen brengen ze als eerbetoon aan ABBA de hits van de Zweedse popgroep. Een memorabele avond vol ambiance en nostalgie voor jong en oud is dus nu al verzekerd. Iedereen is vanaf 19 uur welkom in het park aan de Kattenstraat. Het optreden is gratis.