Het Zuidpand wordt gesloopt.
Volledig scherm
Het Zuidpand wordt gesloopt. © Skyline Europe

Zuidpand wordt tegen oktober met grond gelijk gemaakt

RoeselareDe dagen van het Zuidpand, ook nog wel gekend als de Grand Bazar, langs de Roeselaarse Zuidstraat zijn geteld. Tijdens de paasvakantie start bouwheer Skyline Europe met de  sloop van het gebouw dat plaats moet maken voor Mandelhof, een open en groene residentie.

 1. “In België herkent niemand me, hier moet ik om de tien stappen op de foto. Waanzin!”: duivenkweker Kurt (51) ‘als rockster’ ontvangen in China
  PREMIUM

  “In België herkent niemand me, hier moet ik om de tien stappen op de foto. Waanzin!”: duivenkwe­ker Kurt (51) ‘als rockster’ ontvangen in China

  Hoewel duivenkweker Kurt Platteeuw (51) uit Rumbeke bij ons niet al te bekend is, wordt hij in China op handen gedragen. Want duivensport in China is niet alleen booming, het is er ook prestigieus. “Wie iets wil betekenen, speelt met de duiven.” En daar hebben Chinezen veel voor over, zo blijkt. “Voor mijn topduif kreeg ik een bedrag met 7 cijfers.” Maar die duif heeft China nooit gezien.
  Roeselare
 2. Roeselare is dol op dieren en zet Ann Lemmens in als ambassadrice voor meer dierenwelzijn: “Maar ook eigenaars hebben een verantwoordelijkheid”
  PREMIUM

  Roeselare is dol op dieren en zet Ann Lemmens in als ambassadri­ce voor meer dierenwel­zijn: “Maar ook eigenaars hebben een verantwoor­de­lijk­heid”

  Met de campagne ‘Dol op Dieren’ zet Roeselare meer in op dierenwelzijn. De stad strikte presentatrice Ann Lemmens als ambassadrice voor de campagne. “Op korte termijn hebben we al concrete plannen die het dierenwelzijn in de stad ten goede komen”, zegt schepen Matthijs Samyn (CD&V), die recent afscheid moest nemen van zijn trouwe viervoeter Lily en onder andere iets wil doen voor mensen die geconfronteerd wordt met zo'n verlies.
  Roeselare
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.