Een archiefbeeld van de Wiebelweek Nederlands in 2019.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Wiebelweek Nederlands in 2019. © Joke Couvreur

Zomervakantie in zicht, ook Wiebelweek Nederlands en Zomerspurt komen er opnieuw aan

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Jonge drugskoerier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare
  Roeselare

  Jonge drugskoe­rier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare

  Een 21-jarige Franse drugskoerier die op 8 februari in Roeselare betrapt kon worden, mag na bijna 5 maanden de cel verlaten. Een gevolg van de veroordeling tot 15 maanden celstraf die hij woensdag van de rechter in Kortrijk kreeg. Enkel de periode van voorhechtenis is immers als effectieve celstraf uitgesproken, de rest voorwaardelijk. Zijn Peugeot 306 is hij wel kwijt en hij moet nog een boete van 800 euro betalen.
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 4. Schepenen tonen zich van hun sportiefste kant tijdens training Younited Belgium
  Roeselare

  Schepenen tonen zich van hun sportief­ste kant tijdens training Younited Belgium

  Bijzondere gasten donderdag op de laatste training van Younited Belgium, het voetbalteam van kwetsbare mensen dat speelt onder de vleugels van SK Roeselare-Daisel. Schepenen Bart Wenes en José Debels (CD&V) trokken hun voetbalschoenen aan om mee te trainen en vervolgens een match te spelen, terwijl burgemeester Kris Declercq (CD&V) de aftrap kwam geven. “Het is 20 kilo geleden dat ik nog gespeeld heb”, lacht schepen Wenes. “Maar we hebben wel allebei een verleden bij KSV Rumbeke”, pikt schepen Debels in. Elke donderdagochtend traint Younited Belgium op Schiervelde. “Telkens zijn er 6 à 8 spelers present”, vertelt trainer Davy Verbeure. “We zijn heel blij dat de schepenen en de burgemeester ondanks hun drukke agenda toch de tijd nemen voor ons. Deze ploeg maakt het verschil. Ik ben ondertussen trainer sinds oktober 2018 en zie dat de spelers stappen vooruit zetten. Vandaag sluiten we ons seizoen af, heropstarten doen we straks met een tweedaagse kampeeruitstap.”