Stijn en Bart Hoornaert van gastrobar Vonk, Johan Baele van 't Pompierke, Lieze Baert en Martin Vanslambrouck van De Vagant
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn en Bart Hoornaert van gastrobar Vonk, Johan Baele van 't Pompierke, Lieze Baert en Martin Vanslambrouck van De Vagant © Damon De Backer / SVR / Archief JCR

Zo reageert horeca in de Mandelstreek op strengere maatregelen: “Heel bang dat het langer dan drie weken gaat duren”

Izegem / Roeselare / TieltEen verplichte sluiting om 23 uur, maximum zes personen aan één tafel en het nachtleven dat opnieuw volledig op slot moet. De horeca is opnieuw het grootste slachtoffer van de verstrengde coronamaatregelen en dat komt hard aan bij de horecaondernemers in de Mandelstreek. Wij legden ons oor te luister in enkele cafés, restaurants en een feestzaal en hoorden gemengde reacties. Terwijl de ene liever strengere maatregelen gezien had, vindt de ander dat het Overlegcomité nu al bijzonder drastisch geweest is. 

 1. Roeselaarse ambachtslui kunnen vakmanschap doorgeven dankzij meester-leerlingtraject
  Roeselare

  Roeselaar­se ambachts­lui kunnen vakman­schap doorgeven dankzij mees­ter-leerling­tra­ject

  De Vlaamse Gemeenschap lanceerde vorig jaar opnieuw beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Erfgoedcel TERF begeleidde hierbij geïnteresseerde vaklui. Dit met resultaat. De Roeselaarse hoefsmid Bram Bruneel en touwslager Roger Tanghe van touwslagerij BGS BV, eveneens uit Roeselare, kunnen met hun beurs vanaf deze maand aan de slag met een leerling. Oude technieken leiden namelijk vaak tot innovatieve toepassingen en hedendaagse creaties.
 2. Patsers en straatracers terroriseren steeds vaker onze regio: “Dit kan écht niet door de beugel”
  Play
  Kortrijk/Roeselare/Ieper

  Patsers en straatra­cers terrorise­ren steeds vaker onze regio: “Dit kan écht niet door de beugel”

  Een stijgend aantal illegale bijeenkomsten van tuningfanaten, almaar meer illegale straatraces, patsergedrag door onverantwoorde bestuurders: bij de politiezone Vlas is men het meer dan beu. “Tientallen automobilisten kregen van ons al een waarschuwende brief, maar er verandert niks en op sociale media wordt opgeroepen om de komende weken opnieuw te gaan driften en racen”, klinkt het.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJsluiter vol hartverwarmende boodschappen bij West-Vlaamse apothekers voor
  West-Vlaanderen

  Wim Opbrouck stelt nieuwe BLIJslui­ter vol hartverwar­men­de boodschap­pen bij West-Vlaam­se apothekers voor

  De meest deprimerende dag van het jaar? Dat is de derde maandag van januari, ook bekend als Blue Monday. In 2022 is dat 17 januari. Hét moment om een nieuwe BLIJsluiter te lanceren. Het gezicht van die handleiding vol positieve boodschappen in West-Vlaamse apotheken is deze keer Wim Opbrouck. “Het jaar hoopvol starten met een lach en een traan. Dat is wat de mens de mens maakt. We maken van 2022 een topjaar”, vertelt de acteur en presentator uit Bavikhove.