De Roeselarenaar moet in zijn auto een peperduur alcoholslot (archieffoto als illustratie) laten installeren.
Volledig scherm
De Roeselarenaar moet in zijn auto een peperduur alcoholslot (archieffoto als illustratie) laten installeren. © Photo News

Zo dronken dat hij na botsing gewoon in de gracht valt: politie moet automobilist opsluiten

RoeselareEen zestiger uit Roeselare heeft van de politierechter 45 dagen rijverbod, een boete van 1.200 euro en één jaar alcoholslot gekregen. De man veroorzaakte in dronken toestand een botsing.

 1. Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspireerde papercuts in ARhus
  Roeselare

  Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspi­reer­de papercuts in ARhus

  Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de Stedelijke Acedamie voor Schone Kunsten (SASK)) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus op De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. In tegenstelling tot vroeger, toen ragfijne tekeningen manueel werden uitgeknipt, is hun papierkunst gemaakt met behulp van een lasercutter. Maar dat maakt het niet eenvoudiger. Eerst moesten de leerlingen een geschikt idee hebben, daarna schetsen en voorstudies maken en vervolgens hun ideeën uitproberen. Bovendien moesten ze ervoor zorgen dat alle delen met elkaar verbonden zijn tot één geheel. Kan jij raden op welke boeken de papercuts gebaseerd zijn?
 2. “Maximaal 90 per uur op alle snelwegen in Kortrijk”: Groen gaat nog stap verder dan burgerbeweging
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Maximaal 90 per uur op alle snelwegen in Kortrijk”: Groen gaat nog stap verder dan burgerbewe­ging

  Een Kortrijkse burgerbeweging pleitte er begin deze week voor om op een strook van de E17 in Kortrijk de maximumsnelheid naar 90 per uur te verlagen. Daar is op sociale media nogal wat commotie over. Voor Groen mag het nóg ingrijpender. De oppositiepartij wil een maximumsnelheid van 90 per uur op alle snelwegen in Kortrijk en laat dat ook zo bij de Vlaamse overheid bepleiten.
 3. Jeugdproduct Josse Devarrewaere sinds dit seizoen tweede libero bij Knack Roeselare: “Mijn idolen serveren me soms nog kapot”
  Volleybal EurMillions League

  Jeugdpro­duct Josse Devarrewae­re sinds dit seizoen tweede libero bij Knack Roeselare: “Mijn idolen serveren me soms nog kapot”

  Met een veertiende Belgische beker op zak start Roeselare zaterdag thuis tegen Haasrode Leuven aan de play-offs . Op het wedstrijdblad van Knack zien we sinds december de naam Josse Devarrewaere opduiken en dat zal tegen Leuven niet anders zijn. De 21-jarige libero kwam over van Knack B en staat nu tussen de grote jongens. “Toen ik voor het eerst mocht opkomen in een officiële match had ik enorm veel stress.”
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Bakkershûs Decroos bakt voor eigen winkel en anderen: “Alles, van brood over koffiekoeken tot chocolade, produceren we in eigen huis”

  Bakkershûs Decroos bakt voor eigen winkel en anderen: “Alles, van brood over koffiekoe­ken tot chocolade, produceren we in eigen huis”

  In de vroegere gebouwen van Hortiplan langs de Oostnieuwkerksesteenweg 40 opent op dinsdag 2 maart Bakkershûs Decroos. Menenaar Luc Decroos (40) realiseerde er één van de grootste bakkerijen van Roeselare waar je straks niet alleen terecht kan voor ambachtelijk gebakken brood, huisgemaakte koffiekoeken en pareltjes van taarten maar ook voor chocolade, ijs en marsepein die allemaal in eigen huis worden bereid. Bovendien bevoorraadt ’t Bakkershûs vanaf eind deze week ook koude bakkerijen, feestzalen, traiteurs, …
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch