Ann Vandenhoucke, coördinator werkgroep verhuis, en directeur Annabel Deneckere tonen één van de net ingerichte leefgroepen.
Volledig scherm
Ann Vandenhoucke, coördinator werkgroep verhuis, en directeur Annabel Deneckere tonen één van de net ingerichte leefgroepen. © Maxime Petit

Ziekenhuis wordt school: Dominiek Savio neemt intrek in door AZ Delta verlaten Campus Westlaan

120 leerlingen van de kleuter- en lagere afdeling van Dominiek Savio in Gits lopen vanaf morgen school op de site van AZ Delta en WZC Westerlinde langs de Westlaan in Roeselare. ’t Withuys, waar ze normaal op de schoolbanken zitten, wordt straks gesloopt en in afwachting van een nieuwbouw wordt de deels leegstaande ziekenhuiscampus gedurende twee schooljaren hun tijdelijke stek. De voorbije weken werd hemel en aarde verzet om consultatieruimtes, de ziekenhuiskeuken, het operatiekwartier,… om te turnen tot een aangename onderwijsplek.

 1. Vlamingen willen met zelfgemaakte boot van zeven vierkante meter Atlantische Oceaan over: “Overleven op gevriesdroogde voeding en gezuiverd zeewater”
  PREMIUM
  Kortrijk / Gent / Dendermonde

  Vlamingen willen met zelfgemaak­te boot van zeven vierkante meter Atlanti­sche Oceaan over: “Overleven op gevries­droog­de voeding en gezuiverd zeewater”

  De Kortrijkse ingenieur Gijs Vanden Bogaerde (32), botenbouwer Koen De Gezelle uit Gent (47) en de Dendermondse avonturier Jelle Veyt (34) zijn klaar om begin februari in hun zelfgemaakte roeiboot de Atlantische Oceaan over te steken. Een overlevingstocht van 7.000 kilometer, tussen Portugal en de Verenigde Staten, op amper zeven vierkante meter. Een strijd tegen de natuurelementen, maar ook en vooral tegen zichzelf.
 2. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo