Zico Waeytens, de ex-wielrenner die bokser werd.
Volledig scherm
Zico Waeytens, de ex-wielrenner die bokser werd. © Henk Deleu

Zico Waeytens botst op rotonde en vlucht weg: ex-profrenner krijgt 3,5 maanden rijverbod

Roeselare/LedegemAmper vier maanden nadat hij na een botsing op de parking van een café wegreed, knalde voormalig profrenner Zico Waeytens (30) uit Ledegem in Roeselare met zijn Porsche op een rotonde en zette het weer op een lopen. Het leverde hem dinsdag op de politierechtbank in Kortrijk bij verstek een rijverbod van 3,5 maanden en 2.500 euro boete op.

 1. Rista wil twee extra padelterreinen aanleggen
  Rumbeke

  Rista wil twee extra padelter­rei­nen aanleggen

  Vzw Rista wil twee extra outdoor padelterreinen aanleggen bovenop hun twee huidige terreinen langs de Wervikhovestraat. Ze vragen hiervoor een uitbreiding van hun erfpacht aan de stad. De gemeenteraad buigt zich hier maandag over. Het ontwerp van akte bevat enkele voorwaarden. Zo moeten de bestaande outdoor tennisterreinen weggewerkt worden, mogen er geen financiële gevolgen zijn voor de stad wat betekent dat de vzw zelf de investering moet dragen en mogen de extra terreinen geen hinder veroorzaken voor de omliggende terreinen.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.