Leerkracht Steven Devolder en directeur Patrick Vandaele geloven dat de samenwerking met Vives de studierichting 7 Connect extra uitstraling geeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerkracht Steven Devolder en directeur Patrick Vandaele geloven dat de samenwerking met Vives de studierichting 7 Connect extra uitstraling geeft. © CDR

Zevendejaars Burgerschool volgen les in Hogeschool Vives: “Proeven van het studentenleven en meer vrijheid, maar belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen”

RoeselareDe Roeselaarse Burgerschool stuurt haar zevendejaars Connect, een studierichting die BSO-leerlingen voorbereid op het hoger onderwijs, vanaf 1 september naar de les in de gebouwen van Hogeschool Vives. Ze kunnen er bovendien ook gebruik maken van alle studentenfaciliteiten. Met dit uniek initiatie wil de Burgerschool de opleiding aantrekkelijker maken. “Die 18-jarigen staan te springen om te proeven van het studentenleven, maar het is afwachten of ze er klaar voor zijn. Hun klastitularis zal hen alvast coachen in het nemen van verantwoordelijkheid”, aldus directeur Patrick Vandaele.

 1. Politiezone Riho en baasje Stephane nemen na 10 jaar noodgedwongen afscheid van hond Deco: “Lieve loebas die er ook stond wanneer nodig.”
  PREMIUM
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Politiezo­ne Riho en baasje Stephane nemen na 10 jaar noodgedwon­gen afscheid van hond Deco: “Lieve loebas die er ook stond wanneer nodig.”

  Met veel pijn in het hart hebben de politie van de zone Riho (Roeselare-Izegem-Hooglede) en baasje Stephane Martens (47) afscheid moeten nemen van politiehond Deco. De patrouillehond was 10 jaar een trouwe compagnon aan de zijde van de Izegemse inspecteur. “Deco was uitzonderlijk sociaal en kindvriendelijk voor een politiehond. Zijn aaibaarheid maakt het afscheid des te pijnlijker”, aldus Stephane.
 2. 105 nieuwe personeelsleden voor scholengroep Sint-Michiel
  Roeselare

  105 nieuwe personeels­le­den voor scholen­groep Sint-Mi­chiel

  Het schooljaar draait al op volle toeren. Toch maakte de Roeselaarse scholengroep Sint-Michiel woensdag van het Feest van Sint-Michiel gebruik om hun nieuwe personeelsleden te verwelkomen. Het gaat om niet minder dan 105 personen. Vorig jaar mocht de scholengroep nog 90 nieuwe personeelsleden verwelkomen. De nieuwelingen kregen in het auditorium van VTI Roeselare een uiteenzetting over de scholengroep en werden daarna vriendelijk onthaald op een receptie door bestuurders, directies en de mentoren van de scholen.