De studenten toen er nog geen corona was: vlnrn Ella Viaene (Gullegem), Céline Mosbeux (Oostkamp), Delphine Van de Walle (Evergem), Dieuwer Degrande (Torhout), Gilles Vandermersch (Ledegem), David Demaré (Gits), Mattice Boussery (Beselare).
Volledig scherm
De studenten toen er nog geen corona was: vlnrn Ella Viaene (Gullegem), Céline Mosbeux (Oostkamp), Delphine Van de Walle (Evergem), Dieuwer Degrande (Torhout), Gilles Vandermersch (Ledegem), David Demaré (Gits), Mattice Boussery (Beselare). © RV

Zeven studenten aan Vives verdelen een ‘Farm To Table’-box, “om de korte keten te promoten en de hoevewinkels te steunen”


Roeselare/LedegemZeven laatstejaarsstudenten agro- en biotechnologie aan de hogeschool Vives Roeselare ontwikkelden een ‘Farm To Table’-box met keuze uit groenten, fruit, zuivel en vlees. Daarmee brengen ze lokale producten van verschillende hoevewinkels samen in een box. Alle producten worden verzameld bij het Wit-Blauw Vleesbedrijf in de Rollegemstraat in Ledegem. Afhalen kan de komende weken op zaterdag.

 1. MSKA leidt agenten en brandweermannen van morgen op: school richt vanaf volgend schooljaar nieuwe opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ in
  Roeselare

  MSKA leidt agenten en brandweer­man­nen van morgen op: school richt vanaf volgend schooljaar nieuwe opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ in

  Om een antwoord te bieden op het personeelstekort bij politie, brandweer en Defensie richt het MSKA Roeselare vanaf volgend schooljaar de nieuwe opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ in. Die richt zich op leerlingen van de derde graad technisch secundair onderwijs en bereidt hen voor op zowel de arbeidsmarkt als hoger onderwijs. Daarnaast startten ze in de tweede graad beroepsonderwijs ook met de opleiding ‘Sport en beweging’, die leerlingen klaarstoomt voor het bestaande zevende specialisatiejaar TSO ‘Integrale Veiligheid’.
 1. Last call voor expo Afgesloten wegens werken
  Roeselare

  Last call voor expo Afgesloten wegens werken

  De solo-expo ‘Afgesloten wegens Werken’ van kunstenaar Elias Cafmeyer in Ter Posterie is zijn laatste week ingegaan. De expo is nog tot en met zondag 31 januari open, telkens van 14 tot 18 uur. Door corona kunnen maximaal zeven mensen tegelijkertijd binnen in het vroegere postgebouw in de Ooststraat. Hierdoor boek je je bezoek best op voorhand of registreer je je ter plaatse. Als bezoeker van de tentoonstelling (vanaf 12 jaar) ben je verplicht een mondmasker te dragen.
 2. Roeselare speelt zaterdag derby tegen Menen met amper acht fitte spelers: “Vertrouwen in goede afloop”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Roeselare speelt zaterdag derby tegen Menen met amper acht fitte spelers: “Vertrouwen in goede afloop”

  Knack Roeselare wordt geteisterd door het coronavirus. Tot dusver werden al vier spelers positief getest. Toch zullen de acht fitte spelers zaterdag in actie komen tijdens de derby tegen Menen. “Het heeft geen zin om matchen te blijven opschuiven. Het is voor alle clubs beter dat we ons dit weekend aan het speelschema houden”, reageert algemeen directeur Dirk Specenier.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"